Ankara ATO Congresium’da yapılan ödül törenine TBMM Meclis Başkanı Adına Dr. İrfan Neziroğlu, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanı sıra, yerli ve yabancı çok sayıda davetli ve medya temsilcisi katıldı.

 

Tunceli’den ise ödüle layık görülen Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, Tunceli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Musa Şahin, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Sinan Melekoğlu, şube müdürü Veli Mercan ve denetim ekibinden Sertaç Halisçelik katıldı.

 

   Toplantıda bir konuşma yapan Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, Türkiye’nin, Dünya Sağlık Örgütü'nün tütün kontrolü için belirlediği 6 basamaklı MPOWER paketindeki tüm ilkeleri yerine getirmiş, dünyanın ilk ülkesi olduğunu, bu başarıda devletin bütün kurum ve kuruluşlarının yanı sıra Üniversitelerin, Türkiye Yeşilay Cemiyetinin, TAPDK’ nın ve Dünya Sağlık Örgütünün büyük payı olduğunu ifade etti.

 

   Toplantı sonrasında Kurumlarında aldıkları önlemler ve güzel uygulamalar sayesinde tütünle mücadelede büyük başarı sağlayan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başta olmak üzere özellikle TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı olduğu dönemde tütünle mücadelede büyük gayretleri olan Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl’e ve sürece destek olan Valilere, rektörlere, akademisyenlere, halk sağlığı müdürlerine ve denetim ekiplerine ödülleri verildi.

 

   Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner’ in ödülü Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Avukat Suat Evcimen tarafından verildi.