Programa, Vali Vekili Ali Güldoğan, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Ekber Yurt, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Hüsniye Karatağ, kurum müdürleri, basın mensupları, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Bedensel Engelliler Derneği Şube Başkanı Hüsniye Karatağ’ın günün anlam önemine ilişkin konuşmasıyla başlayan programda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Ekber Yurt da bir konuşma yaptı. 

ebgelliler_ic.jpg

Programda bir konuşma yapan Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, belediye olarak engelli vatandaşları yönelik yaptıkları hizmetler hakkında bilgi vererek yapılan her hizmetin engelli vatandaşların dikkate alınarak yapıldığını ifade etti.

Vali Vekili Ali Güldoğan ise yaptığı konuşmada, “Ülkemiz nüfusunun yüzde 12’sini engelli vatandaşlar oluşturuyor. Tabi engelli vatandaşlarımızın günlük hayatta karşılaştıkları sorunları çözmek, onların kendilerine yetebilen bireyler haline getirmek, altını çizerek söylemek istiyorum kendilerine yetebilen bireyler olarak topluma kazandırmak anayasal teminatıyla sosyal devletin bir görevi olmakla beraber, toplumun tüm bireylerinin de sorumluluğudur. Engelli vatandaşlarımızın kendi kendilerine yetebilmeleri, onların bilgilenmeleri, iyi bir eğitim almaları, istihdam konularında sorunlarının çözülmesi ve onların çalışma yaşamına katılması ve son dönemlerde yapılan yasal düzenlemelerle edinilen kazanımlar elbette ki hepimizin çok yakından takip ettiği çok değerli hususlar, tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde de engellilerle ilgili yapılan çalışmaların ana hedefinde engellerin yaşamda tam ve eşit katılımın sağlanması ve engelli vatandaşlarımızın güçlendirilerek fırsat eşitliğinden yararlandırılmasıdır. Özellikle son dönemde çıkarılan Özürlüler Kanunuyla başta eğitim ve sağlıkta, rehabilitasyonda, ulaşımda, vergi indiriminde, emeklilikte, evde bakım hizmetlerinde özellikle engellilerin ulaşılabilirliğinde son dönemde reform niteliğinde çalışmalar yapıldı” dedi.

engelliler_ic1.jpg

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından engelli öğrenciler tarafından hazırlanan slayt, tiyatro, halk oyunları gösterileri ve müzik dinletisi ile devam eden kutlama programında, Vali Vekili Ali Güldoğan Engelli öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.