8-15 Eylül 2012’de Slovakya’nın Bratislava kentinde yapılan Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonasında dünya üçüncülüğünü elde eden Tuncelili Erdal Es’i Rektör, 10.10.2012 Çarşamba günü saat 14.00’te makamında ağırladı.

Üniversite senato üyelerinin bir araya gelerek aldıkları hediyeyi Erdal Es’e takdim eden Rektör Boztuğ, İlimizin basında hep kötü olaylarla anılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek: “Slovakya’da dünya üçüncüsü olup bayrağımızı göndere çektiren Erdal Es’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

siklet_ic.jpg

Trabzon’da Türkiye birincisi olup Slovakya’da dünya üçüncüsü olan Tuncelili bu gencin babasının, önümüzdeki aylarda hizmet alımı ile Üniversitede işe alınacağını belirten Rektör, Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıdır Özdemir’in, Erdal Es’in giysi ihtiyacını karşılayacağını ve hayırsever bir kurum aracılığı ile de gence öğrenim hayatı boyunca 100 TL’lik bir burs sağlanacağını söyleyerek: “Bu gurur verici başarının birlik ve beraberliğimizi perçinleyeceği inancındayım” dedi.