İş bırakma eylemi gerçekleştiren SES Dersim Şubesi üyeleri Merkez Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı’nda bir araya gelerek alkış ve sloganlarla Sağlık Müdürlüğü önüne kadar yürüdü.

Samsun’da öldürülen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan SES üyeleri adına Şube Başkanı Özkan Uç bir açıklama yaptı.

ses_ic-008.jpgYasta olduklarını belirten Şube Başkanı Özkan Uç, “29 Mayıs 2015 tarihinde Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun uğradığı silahlı saldırı sonucu görevi başında hunharca katledildi. Ersin gibi, Melike gibi ve diğer sağlık emekçileri gibi… Oysa uyarmıştık. “Artık Yeter!” dedik sağlıkta gün be gün artan şiddete karşı; duymadılar! Acil taleplerimizi ilettik; görmezden geldiler! Türk Ceza Kanunu’na ek maddeler önerdik, yok saydılar! Açıklamalar, eylemler, toplantılar yaptık; Sağlık Bakanlığı’nın önünü aşındırdık, Meclis Komisyonu’nda sunumlar yaptık, dikkate almadılar! Şiddete uğrayan sağlık emekçileri için acil şiddet hattı kurmak zorunda kaldık, önemsemediler!” dedi.

Hükümetin sağlık politikalarını eleştiren SES Dersim Şube Başkanı Özkan Uç, “Sadece katiller değil, azmettirenler ve önlem almayanlar da bu cinayetten sorumludur. Sağlıktaki şiddetten ve bu cinayetten sorumlu olanlar,  “Ben doktora iğne yaptırmam, doktor bir iğne yapar, adamı felç eder icabında.” diyenlerdir.  “Doktor efendi dönemi bitti” diyenlerdir,  “Doktorların eli hastaların cebinde”, "Doktor efendi mani peşinde" deyip miting meydanlarında vatandaşa sağlıkçıları yuhalatanlardır” diye konuştu.

Şube Başkanı Uç, sağlık emekçilerine yönelik şiddeti protesto etmek için bugün iş bıraktıklarını sözlerine ekledi.