Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'nda yapılan Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu'nu 3 genel kuruluna Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar, delegeler, kulüp temsilcileri ve misafirler katıldı. 82 delegenin katıldığı olağan genel kurulda 72 delege oy kullanırken, iki oy geçersiz sayıldı. 72 delegeden, 36 delegenin oyunu alan Haydar Doğan federasyonun yeni başkanı seçildi. Diğer başkan adayı Adem Yakıncı ise 34 delegenin oyunu aldı.

Federasyon başkanlığına seçildikten sonra bir konuşma yapan Haydar Doğan, “Ana amacımız yapılan çalışmaların üzerine daha fazlasını koyarak hem ulusal hem de uluslar arası organizasyonlarda sıra dışı başarılar kazanmaktır” dedi.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu'nu içerisinde korfbol, kriket, offshore, rafting ve squash branşları yer alıyor.

dogan_ic.20130212194822.jpg 

FEDERASYON BAŞKANLIĞINA SEÇİLEN HAYDAR DOĞAN’IN ÖZGEÇMİŞİ ŞÖYLE:

1969 Tunceli doğumlu olan Haydar DOĞAN, 1986 yılında İstanbul Kartal Ticaret lisesini bitirdikten sonra 87–88 yılları arasında 2 yıl İngiltere’de Yabancı dil ve Spor eğitimi gördü.

 

İngiltere’de bulunduğu 2 yıl süresi içinde, İngiltere’nin en iyi Atletizm kulübü olan ve bünyesinde dünya rekortmenlerinin ve Olimpiyat şampiyonlarının bulunduğu Haringey Spor Kulübünün formasını giyerek orta ve uzun mesafe branşlarında bu kulübün 88 yılı sezonunda Kulüpler arası yarışmalarda İngiltere şampiyonu olmasına katkı sağlamıştır.

 

Haydar Doğan'ın birçok sportif başarısı bulunuyor. 1987 yılında düzenlenen Avrupa Gençler Şampiyonası 10 bin metre yarışında 2. olan Doğan, bu başarısıyla Avrupa'da podyuma çıkan ilk Türk atlet unvanını almıştır. Yine 1990 yılında Malezya'da düzenlenen yarı maratonu, 1. olarak tamamlayan Haydar Doğan, bundan tam 4 yıl sonra 1994 yılında, Japonya'nın Osaka şehrindeki yarı maratonda da 1. olmuştur.

 

Tüm bu başarılarının yanında, 1989 yılında Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nda üniversite eğitimine başlayan Haydar Doğan, 1993 yılında mezun olduktan sonra Beden Eğitimi Öğretmeni olarak çalışma hayatına başladı.

 

Haydar DOĞAN birçok Okul ve Kulübün fahri antrenörlüğünü yapmıştır. Türkiye ve Balkan Şampiyonalarına sporcu yetiştirmiştir. Haydar DOĞAN sporculuk hayatındaki başarılarından dolayı Cumhurbaşkanı Sayın Turgut ÖZAL, Sayın Süleyman DEMİREL ve dönemin Meclis Başkanı Kaya ERDEM tarafından ödüllendirilmiştir.

 

Dokuz yaşında spor hayatına başlayan Haydar DOĞAN 24 yıllık aktif spor hayatı süresince toplam 100’ün üzerinde milli takım formasını giymiş ve ülkemizi ulusal ve Uluslar arası yarışmalarda temsil ederek birçok başarılara imza atmıştır.

 

Haydar DOĞAN’ın hala kırılmamış 6 Türkiye rekoru olup, Kros ve maraton olmak üzere ülkemizi Balkan Şampiyonasında 7 defa Şampiyon olarak ülkemizi temsil etmiş ve birçok Uluslar arası maratonlarda da önemli dereceler ülkemize kazandırmıştır.

 

2004 yılında Tunceli Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak göreve atanan Haydar Doğan, Tunceli''de 4 yılda sporcu ve tesisleşme noktasında birçok başarılara imza attıktan sonra Haziran 2008 tarihinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilatı''na Şube Müdürü olarak atandı.

 

Son olarak İşitme Engelliler Spor Federasyonu Genel Sekreterliği görevinde bulundu. 14.10.2009 tarihi itibariyle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı'nda Şube Müdürü olarak spora hizmet etmeye devam ediyordu. 1989 yılında kurulan Milli ve Şampiyon Sporcular Derneği''nin kurucu üyesi olan Doğan, Hatice Doğan ile 18 yıllık mutlu bir evliliği ve Can adında bir de oğlu var. Doğan, iyi derecede İngilizce bilmektedir.