Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Ermenistan - Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı kapsamındaki bursun amacı Türkiye ve Ermenistan'dan profesyonellerin sınır ötesi işbirliği ağları kurmalarını teşvik etmek. İki ülkeden toplam 18 bursiyerden biri olan Dr. Badem Ermenistan'da Erivan şehrinde Ermenistan Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü bünyesinde Şubat - Mayıs 2015 tarihleri arasında araştırmacı olarak bulunacak. Dr. Badem bu süre boyunca Ermenistan akademik çevreleri ile işbirliği imkanlarını araştıracak ve Ermenice öğrenecek.

Bursa ilişkin detaylar şöyle:

Hrant Dink Vakfı, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı kapsamında, komşu ülkeden profesyonellerin sınır ötesi işbirliği ağları kurmalarını teşvik etmek amacıyla Türkiye-Ermenistan Burs Programı’nı oluşturdu. Burs Programı, Ermenistan ve Türkiye’den toplam 18 profesyonele, dört ila sekiz ay boyunca komşu ülkede yaşama ve belirli bir Ev Sahibi Kuruluş bünyesinde özel bir işbirliği programına katılma imkânı sağlayacak. Ev Sahibi Kuruluşların önerdiği program teklifleri dışında, kendi proje fikirlerini komşu ülkede hayata geçirmek isteyen adaylar da projelerini komşu ülkede gerçekleştirebilecek.

Program, iki komşu ülke arasında uzmanlık paylaşımı ve kalıcı işbirliğine en çok ihtiyaç duyulan akademi, sivil toplum, basın, kültür-sanat, çeviri-dil eğitimi, hukuk ve benzeri alanlardaki faaliyetleri destekleyecek.

Türkiye’den 63, Ermenistan’dan 25 farklı Ev Sahibi Kuruluş, Türkiye-Ermenistan Burs Programı kapsamında komşu ülkeden gelecek profesyonelleri ağırlamak için program önerilerinde bulundu. Haziran 2014’te başvurulara açılan Türkiye-Ermenistan Burs Programı’na Türkiye’den 36, Ermenistan’dan 55 başvuru geldi.

Program için gelen başvurular, Türkiye-Ermenistan Burs Programı Yönetmeliği‘nde belirtilen seçim süreci uyarınca, Hrant Dink Vakfı tarafından ilgili Ev Sahibi Kuruluşlara ve bağımsız Seçici Kurula iletildi. Yönetmelik’te belirtilen seçim kriterleri ve önceliklerine göre seçilen Bursiyerler belli oldu. Ekim 2014 – Mayıs 2015 döneminde, her iki ülkeden toplam 18 profesyonel komşu ülkeye gelerek, programlarına başlayacak.