Sendikacıların yanı sıra siyasi parti temsilcilerinin de destek verdiği açıklamayı Şube Başkanı Şükran Yılmaz Koç okudu.

 Bahsi geçen sendikanın açıklamasında kendilerini suçladığını söyleyen Yılmaz, "Yapılan mağdur edebiyatında endekse verilen kadın üyelerimizin cezalandırıldığı iddia edilmiştir. Bu kadın üyelerimizin neden endekse verildiğini bilmeyen bu zatlar kendilerince senaryo yazarak bir hikaye uydurmuşlardır. Bilmeliler ki ihtiyaç dahilinde eski, yeni, kadın erkek her çalışan kendisine tayin edilen görevleri yapmakla yükümlüdür. Biz kimin nerede çalışacağına dair karar mercii değiliz. Ancak yöneten kim olursa olsun biz herkesin eşit iş ücret adaleti ile bir hukuk etrafında birleştirilmesini isteriz. Kadın üyelerimiz bizim kıymetlimizdir. Makbul itaat eden çalışma ve yaşam alanlarının dışında tutmak isteyen kadın zihniyete inat çalışan, üreten, eşit temsiliyet ve kadın odaklı yerel çalışma modellerini yüceltmeye devam edeceğiz. Onları çorbanıza sos edemezsiniz. Gelen yönetici kim olursa olsun herkesin sağlığına, psikolojisine, fizyolojisine uygun bir konumlandırma ile koordine edilmesini isteriz ve takip ederiz" dedi.

 "Şirket çalışanı olduğu halde kurum amirlerinin üstü bir yetki ile donatılmışlar, günü geldiğinde sadece bankamatiğe uğrayanlar yani bankamatik işçileri ve bugün ise raporla kendini ölüme verenler yedi aydır gece gündüz çalışan temizlik işçilerimizi ezdiriyorlar" diyen Yılmaz, "Biz emek sendikasıyız,haksız emeksiz bir tutumun savunmasında olmayız. Kaldı ki bahsi geçen raporlular, hastalar sendikamız üyesi değildir. Hukukunu bize ve emekçilerimize karşıtlık üzerinden kuranları kimse savunmamızı bekleyemez. Çalışma disiplini kurumsal baskı olarak açıklanamaz aksine son yıllarda yaşana geldiği gibi kurumsal erki,  iktidar gücünü arkasına alan bireylerin kuruma ve çalışanlara kendini dayatma anlayışı söz konusudur" diye konuştu.

BEM BİR SEN'in emek ve demokrasi mücadelesinin yanında değil karşısında yer aldığını iddia eden Yılmaz, "Emek mücadelesinde emekçileri yoksulluğa, işsizliğe, açlığa mahkum eden sistemin taşeronluğunu yapan sarı sendikaların yandaşlarının bize haktan, özgürlükten, eşitlikten bahsetmeleri abes bir durumdur" şeklinde konuştu.

disk-tepki-(2).jpg