Belediye Yeraltı Çarşısı üzerinde düzenlenen açıklamaya DHF’nin yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri de destek verdi.

Açıklamada DHF adına konuşan Tahir Demirtaş, “Son bir haftadır Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) ve Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) nezdinde gerçekleşen gözaltı saldırısı halkın örgütlenme talebine yönelik olduğu kadar devrimci demokratik kurumların birlikte mücadele etme yöneliminedir. Bu nedenle devlet erkanı güçlerimizi parçalamak istiyor. İzin vermeyelim. Birleşelim ve zorluklar karşısında yılmayalım” dedi.

dhf_ic-002.jpg

Kendilerine yönelik operasyonların bir ayağının da HDP’nin yakaladığı büyük başarıya yönelik olduğunu belirten Demirtaş, “Federasyonumuzun da ittifak yaparak bir parçası olduğu HDP’nin seçim sürecindeki çalışmaları ve programı kitlelerde yarattığı büyük güven, AKP ve onun nezdinde hakim sınıfları korkuttuğu büyük bir gerçekliktir. Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) ve bileşeni Demokratik Gençlik Hareketi (DGH) Demokratik Kadın Hareketi (DKH) ve Halkın Günlüğü Gazetesi üye ve çalışanlarına yönelik yapılan gözaltı saldırıları, halkın örgütlü gücünü yok etme çabasıdır” diye konuştu.