Aralarında Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile Mazgirt Belediye Başkanı Tekin Türkel’in de yer aldığı Demokratik Haklar Federasyonu üyeleri Cizre İlçesi’ne giderek incelemelerde bulunacak.

İncelemeler öncesinde DHF’de basın toplantısı düzenleyen federasyon üyeleri ve belediye başkanları Cizre Halkı ile dayanışma çağrısında bulundu.

Toplantıda konuşan DHF Yöneticisi Tahir Demirtaş, “Demokratik Haklar Federasyonu olarak Kürtlere yönelik asimilasyon ve katliama karşı yürütülen politikaların karşısında duracağız. Bu yaşananlar esasta devletin Kürde bakış açısını gösteriyor. DHF olarak Kürt Halkının mücadelesinin yanında olmak, onlarla dayanışma göstermek için her devrimciye, her Sosyalist’e her demokrata ciddi sorumluluk düşüyor. Bu anlamda Cizre’yi ziyaret edeceğiz” dedi.

Mazgirt Belediye Başkanı Tekin Türkel, HDP’li Belediye Başkanlarının İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasına tepki göstererek, “Sonuçta bu insanlar seçilmiş ve halkı temsil eden insanlar. Bunların görevden alınmasını kınıyoruz. Bu anlamda DHF olarak belediye başkanlarını yalnız bırakmayacağız” diye konuştu.

Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ise; “Yaşama hakkı ve alanlarına sahip çıkan örgütlü bir halka yönelik saldırı var. Bizlerin onlarla omuz omuza olmak gibi bir zorunluluğumuz var. Bu anlamda dayanışma içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.