İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından destekleme ve yetiştirme kursları 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte kurslar faaliyetlerine başladı.

           İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca Şube Müdürü Mahmut Sabah, kurslar ile ilgili olarak Halk Eğitim Müdürü Barış Can’dan kurslarla ilgili bilgi aldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Barış Can, “kursumuz 6 öğretmen ve 72 öğrenci kayıt yaptırarak eğitime başlamış bulunmaktayız” dedi.

  Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca ise destekleme ve yetiştirme kurslarının mezun öğrencilere yönelik olduğunu ifade ederek, “Mezunlar, Halk Eğitim Merkezleri üzerinden, öğrenimlerine devam eden öğrenciler ise örgün eğitim veren okullarda başvuru yapabilirler. Her hafta kazanım testleri ve her ay deneme sınavları bu kurs merkezlerimizde ücretsiz olarak yapılacaktır. Bu bağlamda ilimiz merkez ve ilçelerinde destekleme ve yetiştirme kursuna yönelik okullarda ve Halk Eğitim Merkezinde olmak üzere okul ve kurumlarımızda bu kurslar açılmıştır. 21 Eylül 2015 itibariyle başlayan kayıtlar Ekim ayının sonuna kadar devam edecektir" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca kursları gezerek öğretmen ve öğrencilerin ihtiyaç ve isteklerini dinledi.