Dersimspor’a destek gecesi

 

 

Tuncelililer Dersimspor’a Destek Gecesinde Buluştu, Buluşmaya CHP Lideri Kılıçdaroğlu’da Katıldı

 

Tunceli Sanayici ve Girişimciler Derneği (TUSGİD) Ataşehir –Bostancı Green Park Hotel’de Tunceli’nin tek futbol kulübü olan Dersimspor’a maddi ve manevi destek vermek için düzenlediği dayanışma gecesine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve çok sayıda davetli katıldı. TUSGİD Yönetim Kurulu Başkanı Musa Bulut ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen Dersim Spora Destek amaçlı düzenlenen geceye: CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak ve Sezgin Tanrıkulu, CHP Milletvekilleri Kamer Genç, Hüseyin Aygün, İlhan Cihaner, Mehmet Hilal Kaplan ve Erdal Aksünger, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kağan Salıcı, CHP İl Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İlçe Başkanları, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Tunceli Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Tunceli Pülümür Belediye Başkanı Mesut Çoşkun, CHP Genel Başkanı Hukuk Danışmanı Mithat Ali Kabaali, Dersimspor Kulübü Başkanı Oktay Can ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Tunceli Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Yusuf Cengiz, Tunceli Sağlık Ve Eğitim Vakfı Başkanı Kadriye Akçelik ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MUNZUR Su A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Kaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri, DERSİM A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Halit Ötün ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Dersim Dernekler Federasyonu (DEDEF) Başkanı Hayri Güler ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Tarihçi Yazar Ali Kaya, Tuncelili Milli Atlet Haydar Doğan, Prof Dr. Ali Tutay, Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak, Gazeteciler Serpil Yılmaz ve Erhan Şahin, Tuncelili İş Adamları, Tunceli İlçe ve Köy Dernekleri Başkanları, Tunceli’den gelen Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ağabeyi Ziya Kılıçdaroğlu ve Dersimspor Yöneticilerinin yan ısıra çok sayıda davetli katıldı. Geceye katılmayan başta Tunceli’de bir dönem Vali’lik yapan Tokat Valisi Mustafa Taşkesen olmak üzere Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ olmak üzere çok sayıda kutlama telgrafı ve mesajları gönderildi.

 

dersimspor_ic.20130105190140.jpg 

 

Tuncelili İş adamı Ali Rıza Gültekin’den 3 tabloya 50.000 TL

 

Sunuculuğunu Barış TV Programcılarından İlknur Kaptan’ın yaptığı gecede sanatçılar Pınar Aydınlar, Töre Anadolu, İsmail Özkan ve Domani Dersim söylediği türkülerle davetlileri coşturdular. Gecede Dersim Spora destek amaçlı yağlıboya tabloları da açık artırma ile davetlilere sunuldu. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç 5000 TL’ye 1 tablo alırken, Yılmaz Kaya 10.000 TL, Ali Büyükdağ 10.000 TL, Prof. Dr. Müslim Bozyigit 9.000 TL, Pülümür Belediye Başkanı Mesut Çoşkun’un Babası Rıza Çoşkun 7000 TL, Cem Haydar Bektaş 5.000 TL, Yılmaz Koç 5.000 TL’ye 1’er tablo ve Tuncelili İş Adamı Gültekin Grup ve Crispino’nun sahibi Ali Rıza Gültekin 3 tablo satın alarak Dersimspor’a 50.000 TL bağışta bulundu. 

dersimspor_ic1.20130105190153.jpg  

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Tunceli'de futbolun gelişmesi ve sporun yaygınlaşması için elimizi taşın altına sokalım, elbirliğiyle Dersimspor’a sahip çıkarak kulübe bir tesis kazandırmalıyız

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gecede yaptığı konuşmada Dersimspor’a başarılar dileyerek destek ve katkı sunan herkese teşekkür ederek, “Eğitimde, Sanatta, Siyasette,  Sporda, hayatın hangi alanına bakarsanız bakın bir Dersimli vardır. Dersim’liler olarak özgürlük bizim ruhumuzda var, onun için her ortamda özgürlüğü dile getiriyoruz. Dersim’liler doğar doğmaz ilk olarak doğayla mücadele ediyor. Biz güzel bir Türkiye’yi kurmak için mücadele ediyoruz. O toprakların ekmeğini yiyenler Dersimi unutmamalıdır. Futbolda artık Dersim’in bir sesi olmalıdır. Dersimspor'a destek olalım. Tunceli'de futbolun gelişmesi ve sporun yaygınlaşması için elimizi taşın altına sokalım, elbirliğiyle Dersimspor’a sahip çıkarak kulübe bir tesis kazandırmalıyız” Diyerek Tuncelili iş adamlarını destek vermeye çağırdı.

 

dersimspor_ic2.20130105190207.jpg 

 

Bulut: Savaş ortamı son bulursa Tunceli’ye yatırımlar hızlanır

 

Tunceli Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen dayanışma yemeğinin açılış konuşmasını ev sahibi TUSGİD Dernek Başkanı Musa Bulut yaptı. Maddi ve Manevi desteği sunan herkese teşekkür eden, TUSGİD’in Tunceli’de yaptığı yatırımlardan bahsederek yaşanan çatışmalara da değinen Başkan Musa Bulut, “30 yıllık bu savaş ortamının son bulması gerekiyor. Yaşanan olaylar yaptığımız yatırımları engellemektedir. Barışın egemen olduğu, kimsenin ötekileştirilmediği bir dünya temenni ediyoruz” dedi.

 

Dersimspor’un ve dayanışmanın öneminden bahseden TUSGİD Yönetim Kurulu Başkanı Musa Bulut şunları kaydetti: “Spor, aslında toplumlararasında dostluk, dayanışma ve kültürler arası iletişim sağlayan aktivitedir. Bazı Ülkeler, Spor sayesinde tanınır ve kültürlerini yayarlar. Örneğin, Futbol denildiği zaman, Arjantin, Brezilya ve İspanya akla gelir. Hatta bazı ülkeler, Sporcu transferleriyle Ülke ekonomilerine katkı sağlarlar. Spor’un evrensel kuralları vardır. Din, dil, renk ve düşüncesine bakılmaksızın kurallar bütünü içerisinde icra edilirler. Ancak, Ülkemiz de Ulusal Spor Kulüpleri dışındaki Spor kulüpleri çok parlak durumda değildir.

dersimspor_ic3.20130105190224.jpg

Bunlardan biri de, amatör ligde oynayan Dersim Spor Kulübüdür. İşte bu yüzden bizler, TUSGİD olarak çorbada tuzumuz olsun diye bu organizasyonu düzenlemiş olduk. Dersim Spor’un İlimizi en iyi şekilde temsil etmesi ve başarılı olması için, desteğe ihtiyacımız vardır. Dersim formasını üzerinde taşıyan bu kulübe sahip çıkmak zorundayız. Bu nedenle, kulübün başarısı için çaba sarf etmeliyiz.”

Dersimspor’un yapılacak olan tesislerinden ve Dersimspor’un gelişiminden bahseden Dersimspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Baran Gündoğan gecede yaptığı konuşmada, “Biliyoruz ki her ne kadar uzakta yaşıyor olsanız da yüreğinizin bir parçası hala doğduğunuz topraklarda atıyor. Bildiğiniz gibi yaklaşık 15 yıl önce ilimizin tek profesyonel takımı olan Tuncelispor’un kapanması ile sportif olarak gerileme dönemi başladı. Özellikle takım oyunlarında bölgesel ve ulusal platformlarda temsil edilemedik. Bu dönemde sporcu sayımızdaki azalmadan daha çok çocukların ve gençlerin spora olan ilgisinin azalması en büyük kaybımız oldu. Sağlıklı, güçlü ve ahlaklı nesiller yetiştirebilmek için gerekli temel unsurlardan biri de spordur. Sosyal ve kültürel faaliyetlerden yoksun olan gençlerimizin yaşamına bir amaç kazandırmak ve madde bağımlılığına kadar varan ahlaki yozlaşmanın önüne geçmek bizim de sorumluluğumuzda değil mi?

 

Çocuklarımıza ve gençlerimize bir hedef verebilmek için önlerine bir model oluşturmak gerekir. Bu fikirle İlimizde spor camiasında emek veren arkadaşlarımız Sayın Yaşar Kemal Moğultay Başkanlığındaki birkaç iş adamımız ve halen Tokat Valilisi olan dönemin Tunceli Valisi Sn. Mustafa Taşkesen’in Onursal Başkanlığı ve destekleriyle 2009 yılında Dersimspor kuruldu. Futbol takımımız kuruluş yılında Tunceli İl Şampiyonu olarak Bölgesel Amatör Ligde mücadele etme hakkı kazandı. İlk sezonunda beklenenin üzerinde bir performans sergileyerek ligi 2. olarak tamamladı ama gönüllerin şampiyonu oldu. Halen şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olarak 3. lige yükselme mücadelesi vermektedir.

 

2012 yılında antrenör arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda Basketbol takımımızı da tüm kızlar ve erkekler altyapısı ile faaliyete geçirdik. Basketbol takımımızda Bölgesel Amatör Ligdeki başarılı sonuçları ile 2. lige yükselme mücadelesine devam etmektedir. Ayrıca Boks, Karate, Atletizm gibi diğer branşlarda da takım oluşturma çalışmalarımız devam etmekte olup, hâlihazırda 200 ün üzerinde olan sporcu ve öğrenci sayımızı arttırmayı hedefliyoruz.

dersimspor_ic4.20130105190251.jpg 

Ancak takdir edersiniz ki bu faaliyetler ancak maddi destekler oldukça yürütülüyor. Dersimspor’un kuruluşundan bu güne kadar 1.500.000 TL nin üzerinde bir harcaması oldu. Bu bütçenin önemli bir kısmı kulüp yönetiminde bulunmuş veya bulunan işadamlarımızın imkanları dahilinde vermiş olduğu desteklerle karşılandı. Önemli bir kısmı da Tunceli Valiliği ve İl Özel İdaresi’nin, Tunceli Belediyesi ve bazı ilçe belediyelerimizin ve siz değerli hemşerilerimizin sunduğu maddi veya benzeri desteklerle tamamlandı. Şimdi çabamız Dersimspor’un kurumsal bir yapıya dönüştürülmesidir. Bunun için öncelikle Kulübün bir tesise ihtiyacı var. Projeleri hazırlanmış olan ve az önce görsellerini izlediğiniz kulüp binası ve antrenman sahaları için Milli Emlak Müdürlüğünden Aktuluk Köyünde yaklaşık 40 dönümlük arazi İl Özel İdaresi’ne devredildi. Amacımız bu tesisleri en kısa sürede tamamlamak ve hizmete açabilmek.

 

Geçtiğimiz Eylül ayında Dersimspor’a destek amacıyla CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettik. Dersimspor’un Dersim için önemini bildiğini ve çalışmalarımızı takdirle takip ettiğini bildiren Sayın Kılıçdaroğlu, İstanbul’da düzenlenecek ve kendisinin de katılacağı bir yardım gecesi ile Dersimspor’a destek olmak istediğini belirtti. Bizim için çok büyük bir değer taşıyan bu öneri için İstanbul’da yaşayan İş insanlarımızın kurmuş olduğu Tunceli Sanayici ve Girişimciler Derneği (TUSGİD) ile irtibata geçtik ve bu süreçteki yoğun çalışmalar sonucu siz değerli hemşerilerimizle böyle güzel bir ortamda bir araya gelebildik. Amacımız bir sosyal sorumluluk projesi olarak kurulan Dersimsporu sizlere tanıtabilmek ve desteklerinizin Dersim için anlamının ve öneminin ne kadar değerli olduğunu sizlere ifade edebilmekti.

 

Bu gecenin düzenlenmesi fikri ile bize en büyük desteği sağlayan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Dersimspor adına teşekkür eder ve minnettar olduğumuzu belirtirim. Ayrıca bu gecenin düzenlenmesinde yoğun emek harcayan başta TUSGİD Başkanı Sayın Musa Bulut nezdinde tüm dernek yönetimine, aramızda bulunarak bizi onurlandıran Sayın Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımıza, bu geceye katılarak maddi ve manevi olarak Dersimspor’a destek olan misafirlerimize de teşekkür ederim. Son olarak “Dersimspor içinde bir umut da sen ol” diyerek saygılarımı sunarım” dedi.