Ben maçtan bir hafta geriye gidiyorum. Yani Muş mağlubiyetinden sonra yönetim istifa derecesine geldi. Birileri artık yeter gitsinler gidiyor. Yönetimin içinde istifa sesleri. Yani üzücü bir durum. Başarısızlıklar olduğu zaman bunu sağınızdakinden, solunuzdakinden bilmelisiniz. Böyle bilirseniz birlik ve beraberlikler biter. Neyse ki futbolcular yüreklerini sahaya koydular ve herkesin yüzü gülmeye başladı. Bu şehirde Dersimspor’dan başka ortak neyimiz var. Geçen sene başkan Yaşar Kemal Moğultay’dı. Başkanlığı bıraktığında ekonomik olarak şu an kendini toparlamaya başlıyor. Bu sene de Erdal Başkan elini taşın altına atmış durumda. Bakıyorum yönetim içindekiler aynı. Yani orda olmak o görevi yapmak kolay değil.

 

Seyirci her zaman bu takımın ruhu. Geçen hafta maç saati yarım saat ileri alınmıştı. Maç başladığında tribünlerde boşluklar vardı. Bir süre tempo tutamadık. Bunu neden söylüyorum. Asıl maç saatinde seyirci sayısı da artınca tribünler hareketlenmeye başladı. Tribünlerde olaylar olunca, küfürler olunca tabiî ki ilgi azalacaktır. Özellikle bayan seyircimiz çoğunluktaydı. Neden son haftalar azaldığını bir düşünelim. Ettiğimiz küfürleri, kendimiz eşimizle veya kızımızla maçta duyuyorsak bir dahakine göndermez, tek başımıza gideriz.

Şimdi yönetim yeni bir kadro kuracaktır ve yeni anlaşmış olduğu hocasıyla da gerekenleri yapacaktır. Bu takım bu grubu birinci veya ikinci sırada bitirir. Önemli olan platformlardan geçebilmek. O zaman karşınıza kimin çıkacağı belli değil. Telafisi yok.

 

Cemal Akbayın