Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Kulüp Başkanı Güntaş, konuya ilişkin şunları kaydetti: “Dersimspor olarak son yıllarda yaşadığımız hakem hataları bizlerin emeklerini gasp edilmesi anlamına geliyor.

Ülkenin en küçük ve sanayinin olmadığı bir kentte her türlü maddi ve manevi zorluklara rağmen Bölgesel Amatör Ligde adından söz ettiren bir kadro oluşturduk. Zor şartlarda mücadelemize devam ediyoruz. Kısıtlı imkanlarla ayakta durmaya çalışıyoruz. Şehrimizin uzun zamandır özlem duyduğu 3. Lige yükselmek için çabalıyoruz. Fakat son zamanlarda yaşanan hakem hataları takımımızın başarımızı gölgeliyor.

Dersimspor olarak bu hakem hatalarından bıktık, bezdik. Bu hatalar hep gelip bizi mi buluyor. Her maçımızda hakem hataları nedeniyle puan kaybetmemiz bizleri düşündürüyor. En son 2 Kasım tarihinde oynadığımız Şehit Kamil Belediye Spor maçında hakem illallah dedirtti. Verilmeyen kartlar, bariz ofsayta rağmen verilen gol kararını anlamak, yüzde yüzlük iki golümüzün verilmemesi, sonucu kabullenmemizi imkansızlaştırıyor. Yeter artık diyoruz. Böyle bir durum emek hırsızlığıdır.

Yetkililere, ilgililere, hakemlere sesleniyoruz; bu gidişe bir dur deme vakti gelmedi mi? Bizim artık hakem hatalarından dolayı kaybedecek ne puanlara ne de yıllara tahammülümüz var. Her yıl bu hatalar yüzünden yerimizden sayıyoruz. Ayıptır, vicdanı olan insan hak yemez. Bizim hakkımızı gasp edenlere hakkımızı helal etmiyoruz. Böyle giderse takımımızı ligden çekme kararımızı gözden geçireceğiz.

Biz sahada hakemlerle maç yapmıyoruz. Onlar bizim rakibimiz değil. Siyasette yapmıyoruz. Onlardan da vicdanıyla maçları yönetmelerini istiyoruz. Biz her yıl şampiyonluk hedefleyen bir kadro oluşturuyoruz kıt kanaat imkanlarla. Geçen yılda ciddi hakem hatalarından dolayı kaybettik. Bu yıl da böyle gidecekse takımımızı çekeyim. Kimsenin emeğini boşa vermeyelim.”