İlk yarıda istedikleri performansa sergileyemeyen 4 futbolcuyla yollarını ayırdıklarını dile getiren Dersimspor Kulüp Başkanı Erdal Güntaş, 7 yeni futbolcuyla anlaştıklarını söyledi.

Kulüp Başkanı Güntaş, “İlk yarıyı liderin ardından ikinci sırada bir puan farkla tamamladık. Bu bizim için çok önemli, bu nedenle 7 çok iyi futbolcu transfer ettik. Hepsi de kendi bölgelerinde oldukça başarılı futbolcular. Dört futbolcumuzla ise yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Çünkü ilk yarı beklediğimiz performansı alamadık. Kendileri de bunun farkındaydı” dedi.

Sporun şehirlerin tanıtımı için önemli olduğunu kaydeden Güntaş, “Biz Dersim’e hizmet etmek için buradayız. Yönetimdeki tüm arkadaşlarımızın da niyeti bu. Dersim’e, Dersim’in gençlerine bir şeyler vermek istiyoruz. Skor bir şekilde tamamlanır. Bana göre çok önemli değil. Tüm spor dalları bana göre şehirler için en önemli reklamdır. Biz Dersimspor’da öncelikle bunu yapmaya çalışıyoruz. Geçen yıl Karadeniz de çok güzel arkadaşlıklar kurduk bu yılda grubumuzda bunu başardık” diye konuştu.

Zaman zaman haksız eleştirilere maruz kaldığını ve istifanın eşiğine geldiğini ifade eden Dersimspor Kulüp Başkanı Erdal Güntaş, “Bir iki küçük eleştiri aldık. Ama bunla yıkıcı eleştiriler. Hatta bundan dolayı rahatsız oldum ve istifa etmek istedim. Ama hem şehir içinden hem şehir dışından ciddi bir baskı gördük kalmamız yönünde ve kulübü bırakmadık. Şimdi ligi başarıyla tamamlamak için çabalıyoruz. Birinci amacımız Dersim’in kalitesini ve insani değerlerini tanıtmak, ikincisi ise şampiyonluk” şeklinde konuştu.

İkinci yarı hazırlıkları için Antalya’da kampa gireceklerini belirten Güntaş, “Takımımız 3 Ocak’ta Antalya’ya gidecek. Bunu bize sağlayan başta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ya teşekkür ediyoruz. İl Başkanımız Hüseyin Zeytin Bey’e de çok teşekkür ederiz, bize destek verdikleri için. 15 Ocak tarihinde kampımızı tamamlayarak Kahramanmaraş’a geçiş yapacağız. Takımımız 18 Ocak’ta Pazarcıkspor’la yaptığı karşılaşmanın ardından Dersim’e geri dönecek” dedi.