Kongrede, Dernek Başkanı yeniden Hüseyin Kalanç olurken, yönetim kuruluna yeni üyeler katıldı.

Divan Başkanlığı'nı Tuncer Dağ’ın yaptığı kongrede Divan üyeliğine Yaşat Gül ve Mustafa Işıldak seçildi. Divan'ın oluşmasının ardından, konukların tanıtılması için söz hakkı verildi. Erzurumlular Dernek Başkanı Murat Baduralkan Dersimliler Derneği’nin çalışmaları ve dik duruşundan dolayı teşekkür ederek bundan sonraki süreçte hep beraber Esenyurt için güzel şeyler yapacaklarını belirtti.  Kongrede söz alan İkitelli Dersimliler Dernek Başkanı Metin Yıldız, Esenyurt Özgürlükler Dernek Yöneticisi Mustafa Işıldak, Esder Başkanı Yaşar Gül, Ardahan Kültürevi Kurucu Başkanı Tuncer Dağ, Areya Kay ( Zazaca tiyatro yönetmeni Yılmaz Can Şare ve işadamı Erdal Akyol söz alarak Derneğin çalışmaları için yönetime teşekkür edip, seçilecek yeni yönetime başarı diklerinde bulunarak bundan sonradan yanlarında olacaklarını belirttiler.

 Kardelen Kültür Merkezi adına söz alan Ramazan Yılmaz "bu dernek ayakta kalan istisna derneklerden bir tanesidir. Bundan sonraki süreçte Kardelen Kültür Merkezi olarak her türlü maddi manevi, sanatsal ve kültürel olarak desteklerimizi sunacağımızı buradan belirtiyorum” dedi.

Faaliyet raporunun okunmasının ardından söz alan Hüseyin Kalanç, “her şeyden önce derneği kurumsallaştırdık ve Esenyurt için çalıştık. Amacımız daha güzel bir kentte yaşamak. Çevremize duyarlı herkesin kardeşçe yaşaması için çaba harcadık. Derneğimizi tüm Esenyurt halkına açtık. Sorunlar karşısında duyarsız kalmayarak demokratik kitle örgütü olarak üstümüze düşeni en iyi bir şekilde yerine getirdiğimize inanıyorum. Hukuksuz bir şekilde bir yılım F. Tipi hücrede geçti ve halen yargılanıyorum, ancak haklı olan biziz, biz kazanacağız. İstiyorlar ki susalım kendi yarattıkları hısızlık talan düzenini sürdürsünler” diye konuştu.

Dernek çalışmaları hakkında da bilgi veren Kalanç, “Ülkemizde yaşanan sorunlara duyarsız kalmadık. Engelli vatandaşlarımıza 8 adet sandalye teslim ettik. Van Hasan Beyaz Halk Kütüphanesi'ne kitap, Kobane ve Rojova’ya iki kez gıda ve giyecek yardımında bulunduk. Bundan sonraki hedeflerimiz derneğimizi Esenyurt’ta kültür sanat merkezine dönüştürmek. Altışar aylık programlar çıkartarak faaliyetlerimize tüm Esenyurt halkıyla buluşturmak olacak” şeklinde konuştu.

Tek listeyle gidilen kongrede yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

                              

1-HÜSEYİN KALANÇ                      

2-ÇETİN DURMUŞ                                         

3-HÜSEYİN ŞEBAHAT                    

4-SERDAR MERCAN                                      

5-CAFER ARAT                                                

6-ABİDİN DİNÇER                                          

7-VOLKAN GÜNEŞ