Sanat Sokağı'nda bir araya gelen kadınlar, tencere tava, ıslık, düdük, alkış ve erbane ile ses çıkararak yürüyüşe geçti. Eyleme, Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun ile Eski Milletvekili Edibe Şahin de destek verdi.

Mameki Köprüsüne kadar yürüyen kadınlar burada yolu trafiğe kapatarak beş dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi.

kadinlar_ic-013.jpgBurada açıklama yapan Edibe Şahin, “Kürdistan’da ve Türkiye’de kadın katliamları devam etmektedir. Devlet, yaşamın öz direnişçilerini kırmak ve demokrasi mücadelesinin öznesi olan kadınları vurmaktadır. Biz Alevi kadınları olarak devletin bu yüzünü çok iyi biliyoruz. 1938’de yaşanan Dersim katliamlarında olduğu gibi bugün bölgede yaşanan katliamlarda da bunu görmekteyiz. Kadınlar olarak bu katliamlara karşı örgütleneceğiz ve mücadeleyi büyüteceğiz ”dedi.

Ardından Kırmancki bir konuşma yapan KJA Üyesi Cemile Ataş, “Haziran'dan bu yana İstanbul’da Cizre’de, Sur’da, Silopi'de, Nusaybin'de, Silvan, Derik ve Dargeçit’te Kadınlar ve çocuklar katlediliyor.

Devlet yaşamını güvenceye almadığı her kadın ve çocuğun failidir. Kadına yönelik her türlü şiddet, saldırı ve öldürme politikası ideolojiktir. Bu ideolojik yaklaşımdan biliyoruz ki her toplumun özgürlüğü kadının örgütlü iradesi ve örgütlü mücadelesiyle mümkündür” diye konuştu.

Açıklamanın ardından kadınlar eylemlerini sonlandırdı.