Madde hayatı sakinleştiren ve keyifleştiren diye lanse edildi oysa Maddenin son hali yalnızlık, pişmanlık ve çaresizlik idi madde kullananlar için…

Yıllardır bir yaşam mücadelesine ev sahipliği yapıyorduk. Yaşam mücadelemizin büyük bir parçasını Madde Bağımlığına karşı verdiğimiz yaşam kavgası oluşturuyordu. Madde bağımlılığıyla mücadele etmek zorundaydık çünkü tükenmiş hayatlarla eş değer bir kavramdı. Ve tükenmiş hayatlar kervanına son vermek adına genç yaşıtlarımızla tükenen değil üreten ve güçlendiren gençlik ve gelecek mekanizması amacıyla yaşam mücadelesinin büyük bir parçasını oluşturmak için yola adım attık.

Sosyal varlığımızın temelini bozan madde bağımlılığı bununla birlikte akli ve zihni hayatın en büyük düşmanı oldu. Yani uyuşturucular insanoğlunun sosyal varlık olmasını engellemek için yaşantımıza barikat olarak kuruldu. Bununla birlikte barikatı yıkamayan genç yaşıtlarımız çevresinden koparak yalnızlığa, bunalıma; sorumsuzluğa kısacası hayattan koparılmaya yol açmayı hedefledi. Çevreden gelen baskılarla birlikte madde kullananlar hayattan koparılmaya mahkûm kaldılar bunların tamamıyla birlikte her geçen gün sayısı artan intiharlar cinayetler ve gasplar toplumda alışıldık hale geldi.

Kenttin Madde Bağımlılığıyla Mücadelesi…

Kentimizde Madde Bağımlılığıyla Mücadele Kurulan Kurum kuruluş komisyonlar ve Toplum gönüllüleriyle devam ederken Dersim Belediyesi bünyesinde Faaliyet gösteren GENÇ-SEM kentteki madde bağımlılığına karşı yürütülen mücadelenin büyük bir parçasını oluşturuyor.

Gençlik Danışma ve Sosyal Etkinlik Merkezi (GENÇSEM)  “Bağımlı olma Bağımsız Ol” sloganıyla kentte birçok ilke imza atmış. Gençlere yönelik gitar, bağlama, fotoğraf, resim, mozaik kursları gibi sanatsal kurs ve atölyeler oluşturulmakta, bisiklet turları, halı saha maçları, rafting ve doğa yürüyüşleri gibi sportif etkinlikler düzenlenmektedir. Yine Genç-Sem yetkilileri risk grubu ve bağımlı olan gençler -aileleriyle bireysel ve grup görüşmeleri gerçekleştiriyor. Ayrıca okullarda velilere yönelik madde bağımlılığı bilgilendirme seminerleri, alanda çalışanlara yönelik eğitici seminerler de düzenliyor.

Dersimli Gençler Madde Bağımlılığıyla Mücadele de Israrlı…

dersim_ic-015.jpg 

Fethiye Makal, 24 yaşında mühendis, Tunceli Üniversitesi Mezunu

 Gerekirse herkesle tek tek konuşulabilir. Madde kullananlara hayatta başka şeylerin de olduğu gösterilebilir. Ve yapılan çalışmalar somut olursa da inanıyorum ki madde bağımlılığıyla olan mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.

Birgül Bozkurt, 19 yaşında, Üniversite öğrencisi

Madde bağımlılığı kentimizin en büyük sorunu ve bu sorun her geçen gün artmakta. Sorunun artmasıyla birlikte geleceğimizde bir nevi yok oluyor. Geleceğimize de sahip çıkmak için madde bağımlılığıyla var olan mücadeleyi yükseltmemiz lazım.