Başlatılan temizlik kampanyasına ilişkin açıklama yapan Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Hüseyin Tunç, vatandaşlarda çevre bilinci uyandırmak ve temiz bir çevre için Dersim Halkına duyarlılık çağrısında bulundu.

“Dersim’i seviyorum, kirletmiyorum” sloganı ile Dersim Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, temizlik ve çevre bilincini oluşturmak için başlatılan ve Nisan ayı boyunca her Salı ve Perşembe günleri gerçekleşecek olan temizlik kampanyası Ali Baba Mahallesi Munzur mevkiinde başlatıldı.

temizlik_ic-003.jpgMunzur Çayı kıyısında başlatılan etkinliğe, Belediye Eşbaşkan yardımcıları İbrahim Kasun ve Hüseyin Tunç, Birim müdürleri, Belediye çalışanları, Dersim Barosu, ekoloji aktivistleri ve vatandaşlar katıldı.

Burada kısa bir açıklama yapan Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Hüseyin Tunç, Nisan ayı içerinde başlatılan temizlik kampanyasının startını verdiklerini belirterek, “Dersim’i seviyorum, kirletmiyorum” kampanyası özellikle Munzur ve Harçik Çayları boyunca gerçekleştirilecek. Bu bölgelerdeki çevre kirliliğine dikkat çekmek ve vatandaşlarımızda çevre bilinci oluşturmak temel amacımız” dedi.

 Temizliğin toplumsal bir duyarlılık gerektirdiğini söyleyen Tunç, çevreyi korumanın en önemli ayağının temizlemek değil kirletmemek olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından Eşbaşkan yardımcıları ve katılımcılar, Munzur Çayı kıyısı ve yol güzergahlarında geniş kapsamlı temizlik yaptı.