Atletizm faaliyet programında yer alan 16 yaş altı Naili Moran Türkiye Şampiyonası’nda 400 metrede Türkiye üçüncüsü, 800 metrede Türkiye ikincisi olan Şiyar Munzur Güven’in şimdiki hedefi Avrupa ve dünya yarışlarında Dersim’i temsil etmek.

Küçüklerle birlikte yaklaşık 30 sporcunun olduğunu söyleyen Güven, “Çoğu fakir aile çocukları. Ulaşım çok ciddi sıkıntısı oluyor. Bunları aşabilir destek görürsek çok iyi sporcularımız olabilir” diye konuştu.

Güven, “10-11 Ocak’ta Atletizm Federasyonu salon denemelerinde 1,56 koşarak en iyi 4. dereceyi aldım. 28 Ocak-8 Şubat tarihleri arasında Milli Takım kamplarında 12 gün kaldım. Bu kamptakiler, Rio 2020 olimpiyatlarının aday adayları aslında.  O sürece kadar başarılarını sürdürebilecek çocuklar olacak. Yıldız grubumuz çok iyi. Bunlardan 25’i 2020 olimpiyatlarında bizi temsil edecek düzeyde. Avrupa Yıldızlar ve Dünya Yıldızlar yarışmaları var yazın. Öncelikli hedefimiz Avrupa Yıldızlar. Çalışmalarımız devam ediyor ama dünya yıldızlar yarışması bizi zorlayacak. Çünkü imkanlarımız çok kısıtlı ve zorluklarımız çok fazla. Batı illerindeki sporcularla aynı şartlarda değiliz. Antrenörlerimiz ellerinden gelenin çok fazlasını yapıyor. Çok fedakarlar. Ulaşım çok ciddi sıkıntı. Bir çoğumuzun ailesi ulaşım sorunundan dolayı idmanlara gelmemize izin vermiyor. Çoğumuzun ailesinin maddi durumu hiç iyi değil, çocuğuna verecek yol parası yok. Çok zor şartlarda iyi dereceler alıyorlar. Destek olursa hem ilin sporcu sayısının artacağına hem de Dersim adının çok daha iyi yerlerde anılacağına inanıyorum” dedi.

“Dersimli işadamı Metin Sitoci’ye teşekkür ederim”

İstanbul’daki Dersimli işadamlarının kendilerine destek olduğunu belirten Güven, “Dersimli işadamı Metin Sitoci, sporculara 30 çift ayakkabı, bana bin liralık malzeme ve beslenmem konusunda yardımcı oluyor. Kendisine bizi sahiplendiği ve desteklerini esirgemediği için çok teşekkür ederim” diye konuştu.