1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası nedeniyle Ankara’da düzenlenen  “Ulusal Kanser Haftası Sempozyumu ve 81 İl Kanserli Hasta ve Yakınları Çalıştayı’na; Sağlık Bakanı Prof. Dr. Mehmet Müezzinoğlu, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. İrfan Şencan ile Kanser Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin’in yanı sıra Dersim’i temsilen Halk Sağlığı Müdürü Dr. Musa Şahin, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Veli Mercan, Destek Hizmetleri Şube Müdürü Özgür Laço, Merkez 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi 5 Nolu Aile Hekimi Dr. Esma Hanoğlu, KETEM personeli Hemşire Kıymet Çolak, Ebe Remziye Çalışkan ile Dersim’de ikamet eden bir kanser hastası katıldı.

Sempozyum ve çalıştayda Dersim Halk Sağlığı Müdürlüğü 2014 yılında kanser taramalarında gösterdiği başarılı çalışma nedeniyle Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı tarafından “Kanser Tarama Ödülü”ne layık görüldü.

2014 yılı Kanser Tarama Başarı Ödülü, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer tarafından Halk Sağlığı Müdürü Dr. Musa Şahin’e verildi.

Ödül Töreni sonrası “Kanser Taramalarında Tunceli” Konulu bir sunum yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Musa Şahin, Koruyucu Sağlık Hizmetleri arasında yer alan kanser taramalarının hedef nüfusa yaygınlaştırılarak 2014 yılında çok özverili çalışma yürütüldüğünü bunun sonucunda; Rahim Ağzı Kanseri (HPV) taramasında Türkiye birincisi, Meme Kanseri Taramasında Türkiye ikincisi, Kalınbağırsak Kanseri taramasında ise Türkiye dördüncüsü olunduğunu belirtti.

Taramalarda görevli personelin yanı sıra tarama için duyarlılık gösteren vatandaşlara da teşekkür eden Halk Sağlığı Müdürü Dr. Musa Şahin, kanser taramalarına bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam edeceklerini söyledi.