Can Dersim Tuncelililer firması, son günlerde otobüslere yönelik düzenlenen saldırıların ardından tüm seferlerini iptal ettiğini duyurdu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Can Dersim Tuncelililer firması ortaklarından Yaşar Sürgüçlüoğlu, “Arabalarımızın camları kırıldı, yakmaya kalktılar. Şoförlerimizi öldürmeye çalıştılar. Şoförlerimizi kaçırmak zorunda kaldık. Sefer yapan bütün araçlarımıza yönelik saldırılar oldu. Bazı araçlarımız geri döndü. Şu durumda tüm seferlerimizi iptal ettik.. Devlet can güvenliğimizi sağlarsa ancak öyle yeniden seferlere başlayabiliriz” dedi.

otobus_ic.jpgSon günlerde sık sık saldırıya uğrayan Can Dersim Tuncelililer firmasını ziyaret eden HDP Dersim Milletvekilleri Edibe Şahin ve Alican Önlü de geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Firma yetkilileriyle toplantı düzenleyen Milletvekili Edibe Şahin yaptığı açıklamada, “Bu çok özel bir saldırı değil. Özel değil derken Türkiye’deki bütün Kürt, Alevi ve ötekilere yapılan bir saldırı. Can Dersim firması da bundan nasibini alıyor. Bildiğiniz gibi Doğu’daki bütün firmalar seferlerini iptal etti. Ciddi bir faşizmle karşı karşıyayız. Artık bırakın firmaların ismine göre hareket etmeyi, insanların önünü keserek kimlik kontrolü yaparak saldırmaktadırlar. İnsanların saçlarına, kaşlarına bakarak linç etmeye çalışıyorlar. Türkiye’deki bütün halklar yıllardır birbirimize sarılarak bugüne geldik. Bugün saray saltanı üzerinden kurgulanmaya çalışılan bir Türkiye gerçekliğiyle karşı karşıyayız. Biz inanıyoruz ki bütün halklar, ötekiler, inançlar; bütün herkes toplumsal olarak sağduyuyu hakim kılacak. Dün olduğu gibi bugün de birbirimize sarılarak bir arada durarak Kürde saldırıyorsa başta Türkler olmak üzere ben de Kürdüm diyecek, Aleviye saldırılıyorsa ben de Aleviyim diyecek. Geçmişte olduğu gibi bugün de faşizm karşısında ancak böyle durabiliriz” diye konuştu.

HDP Milletvekili Alican Önlü, saldırıların 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından planlandığını belirterek, “Saldırı 7 Haziran’dan sonra parça parça planlandı. Sadece otobüslere değil, kendisine karşı en sert direnci gösterenlere yapılıyor. Bununla da Türkiye’de yaşayan herkese korku verilmek isteniyor” şeklinde konuştu.