Eylemde, metal işçilerinin grevlerinin yasaklanmasına da tepki gösterildi.

EMEP Dersim İl Örgütü, grevdeki metal işçilerine destek vermek amacıyla Sanat Sokağı’nda bir araya gelerek Seyit Rıza Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

“Bu Grev Hepimizin Metal Grevi Yasaklanamaz” pankartı taşıyan partililer yürüyüş boyunca sık sık “Genel Grev Genel Direniş, Kahrolsun Sermaye Diktatörlüğü, Metal İşçisi Yalnız Değildir” sloganları attı.

Seyit Rıza Meydanı’nda düzenlenen açıklamada konuşan EMEP Dersim İl Başkanı Mustafa Taşkale, yıllardır devam eden işçi kıyımına vurgu yaparak, “AKP Hükümetinin işçi sınıfı ve emekçilere; halka reva gördüğü budur. Sadece işçi sınıfına da değil yıllardır demokrasi, özgürlükler, hakları için sokağa çıkanlara da reva gördüğü budur. Şimdi de azgın sömürü düzenine karşı çıkan metal işçilerini hedef almıştır” dedi.

emep_ic-002.jpgGrevin yasaklanmasına tepki gösteren Taşkale, “Bu nasıl bir milli güvenliktir nasıl bir ulusal güvenliktir ki daha iki gününü doldurmadan işçi grevini yasaklayacaksınız. Bu grev daha başlangıcında ulusal tehdit olarak görülmektedir. Bu tehdit değil, insan hakları ve demokrasi mücadelesidir. Metal işçilerinin direnişi Türkiye işçilerinin direnişidir. Bu direniş dünya işçi direnişinde bir çığır açacaktır. Eğer işçiler, emekçiler bu grevi başarırlarsa o zaman hükümet kendi güvenliğini tehlike altında görecek. Karlarını işçinin alın teri üzerinden kazananlar bunu güvenlik meselesi olarak göreceklerdir” diye konuştu.

Hükümetin yasak kararıyla sermayeyi temsil ettiğini bir kez daha gösterdiğinin altını çizen EMEP Dersim İl Başkanı Mustafa Taşkale, “Dersim’den çağrıda bulunuyoruz. Bütün işçi, emekçileri, sendikal çevreleri; siyasi parti ve örgütleri metal işçilerinin yanında olmaya çağırıyoruz. Bu mücadele ve dayanışmayı büyütelim” şeklinde konuştu.