Sanat Sokağı’nda bir araya gelen Dersim Emek Platformu üyeleri “Metal İşçileri Kazanacak, İşçi Sınıfı Kazanacak” pankartı ve attıkları sloganlarla işçilere destek verdi.

Burada platformu adına açıklama yapan dönem sözcüsü Mazlum Doğan, grevin yasaklanmasına ertelenme denmesine tepki göstererek, “Sendika iki ay içinde patronlar ile anlaşamaz ise sözleşme Yüksek Hakem Kurulu (YHK) sürecine fiilen girmiş olacak. YHK Patron ve hükümet çevreleri ağırlıklıdır. Sonucunun ne olacağı şimdiden bellidir. Bu neden ile bunun adı düpedüz yasaktır. Patron ve Hükümet el ele vermiş işçinin grev silahını elinden almıştır.

Ancak görüldüğü üzere Hükümet yine patronların tarafında yer almış, sefalet koşullarında çalışan yüz binleri görmek istememiş. Bu yetmezmiş gibi şimdi de kıdem tazminatını da kaldıracağını ilan etmiştir” dedi.

Metal işçilerinin bu çıkışının işçi hareketinde yeni fırtınalar yaratmasından korkulduğunu kaydeden Doğan, “Hatırlatmakta yarar var. Halk ve işçi sınıfı duruma el koyduklarında sonucun ne olduğu da gayet açıktır. Komşumuz Yunanistan’da SYRİZA bunun en açık örneğidir.  Bu neden ile metal çalışanları, işçiler, emekçiler, taşeron çalışanlar, 4-C liler ile uğraşmaktan vazgeçin. Bu yol doğru ve hayırlı bir yol değil.

Yakın zamanda kamu emekçilerinin de Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmeleri başlayacak.  Çağrımızdır. Grev hakkını kâğıt üzerinde bir hak olmaktan çıkarın. Bu hakkı engelleyen düzenlemeleri acilen hayata geçirin. Hak grevinin yanı sıra siyasi grev, dayanışma grevi ve genel grev önündeki engelleri kaldırın. Kaldırmaz iseniz yakanızı milyonların elinden kurtaramazsınız.

Metal işçilerinin grevi, işçi ve emekçi direnişleri, Kürt halkının direnişi, Alevi yurttaşların talepleri ve mücadelesi aynı rotada birleşerek ilerleyebilir ise bu çark kırılır, devran döner ve hava eser işçiden yana. Peki, bunu engelleyebilir misiniz ey efendiler, ey patronlar, ey işçi düşmanları” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından attıkları sloganlarla metal işçileriyle dayanışmayı dile getiren katılımcılar daha sonra sessizce dağıldı.