TBMM Başkanlığı’na İçişleri Bakanı Selami Altınok tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, önergesinde şunları kaydetti: “04.09.2015 tarihinde saat 11.30 civarında Tunceli kent merkezinde bulunan Şehit Nahit Bulut polis karakoluna PKK´liler tarafından eylem düzenlenmiş bir PKK´li ve bir Polis Memuru olay yerinde hayatını kaybetmiş, bir PKK´li de yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir.

         Olayın ardından Kolluk Kuvvetleri şehir merkezinde uzun namlulu ve zırhlı araçlarla halkın üzerine rastgele ateş açmış, açılan ateş sonucu Ayten Günhan isimli sivil vatandaş ağır yaralanmıştır. Tunceli Devlet Hastanesine kaldırılan Ayten Günhan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve hayatını kaybetmiştir.”

Önlü, şu sorularına yanıt istedi:

Ayten GÜNHAN’ın vurulmasından sonra olay yerinde inceleme yapılmış mıdır?

Ayten GÜNHAN’ın faillerinin bulunması için herhangi bir girişim başlatılmış mıdır?

Görgü tanıkları Ayten GÜNHAN’ın vurulması sonrası polisin olay yerinde delil kararttığını iddia etmektedirler. Bu konuda gerekli önlemler alınmış mıdır?

Olayın yaşandığı gün ve saatte olay yerinde bulunan halkı ve sağlık görevlilerini hedef alan güvenlik güçleri hakkında açılan bir soruşturma var mıdır?

Yaralı Ayten GÜNHAN’a müdahale etmeye gelen ambulansa polisler tarafından güvenlidir, geçip yaralıyı alın dendiği halde, ambulansın taranması sonucu içinde ki sağlık görevlisinin kurşunla boynundan aldığı çizikle yaralanmasına neden olan kolluk kuvvetleri hakkında herhangi bir işlem başlatılmış mıdır?

Ağır yaralı olan PKK’lileri almak için olay yerine gelen iki ambulansı tarayan ve sağlık emekçilerine hakaret eden kolluk kuvvetleri hakkında gerekli soruşturma açılmış mıdır?

Ağır yaralı etkisiz hale getirilen PKK’lileri infaz etmeye yönelik üzerlerine ateş açan (ki görüntüleri basına da yansımıştır.) polis memuru hakkında gerekli incelemelerde bulunulacak mıdır?

-Tunceli Devlet Hastanesinde ağır yaralı Ayten GÜNHAN’ın durumuna bakmak üzere acil serviste bulunan ve üzerinde 112 kıyafeti bulunan doktoru darp eden sözlü hakarette bulunan ve gözaltına alınmak üzere polis aracına bindirilen kar maskeli polislerin isimleri belli midir? Bu polisler hakkında gerekli soruşturma başlatılmış mıdır? 

Dersim’de şuanda sayıları 10-15 civarında olan ve olay günü içerisinden ateş açılan Range Rover araçlar hangi Güvenlik Kurumunun envanterindedir?  Bu araçlar hangi amaca hizmet etmektedir?

Yaşamını yitiren polis memuru Murat Savaş KALE’nin Cenaze Töreninde konuşan Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin ŞEN konuşmasında Tunceli halkına yönelik kin ve nefretini ortaya koymuş partimizi, seçilmişleri ve halkımızı hedef göstermiştir. Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin ŞEN hakkında gerekli soruşturma başlatılmış mıdır?

Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin ŞEN’in Tunceli halkına, seçilmişlerine ve partimize yönelik kamuoyunda da genişçe yer alan hukuk dışı, saldırgan düşmanca, “nefret suçu” niteliğinde ki söylemlerinin mevzuatınızda ki karşılığı nedir? Emniyet Müdürü Fahrettin ŞEN’İn görevinden ihracı gerekmez mi?

04 Eylül 2015 günü meydana gelen olaylar takip etmek üzere olay mahallinde bulunan basın emekçileri, başta Valilik ve Emniyet Müdürlüğü olmak üzere bazı basın organları ve sosyal medyada hedef gösterilmişlerdir. Kentte görev yapan basın emekçilerini hedef gösterenler hakkında gerekli soruşturma başlatılacak mıdır?