Dersim Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, kısmen kontrol altına alınan yangının askerin ateş açmasının ardından çıktığını söyledi.

Dersim Merkez Atatürk Mahallesi’nde konuşlu bulunan 4. Komando Tugay Komutanlığının üst bölümünde bulunan ormanlık alanda öğle saatlerinde orman yangını çıktı. Askerlerin yangına müdahalesi yetersiz kalınca Orman İşletme, Belediye ve Emniyet Müdürlüğü’nden destek istendi.

4. Komando Tugayının yanı sıra civardaki yerleşim yerlerini de tehdit eden yangın nedeniyle orman işletme müdürlüğü ekipleri, Dersim Belediyesi itfaiyeleri ile Emniyet Müdürlüğü’ne ait 4 TOMA yangın bölgesine gitti. Ekiplerin uzun müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı.

Yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip eden Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, yangının, askerin ateş etmesi sonucu çıktığını söyledi.

Yangını kontrol altına almak için seferber olduklarını belirten Bul, “Bu bir zihniyet sorunu. Çevredeki ormanları yakmak doğru değil. 1990’lı yıllarda yakılmadık yer bırakılmadı. Köyler boşaltıldı. Bu saatten sonra artık herkesin aklını başına alması gerekiyor” dedi.

Yangından 50 hektarlık alanın etkilendiği öğrenildi.

yangin_ic1-002.jpg