Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 7 ile 10 Aralık tarihleri arasında güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonlarda Nazımiye İlçesi Büyükyurt bölgesinde 1 av tüfeği, 24 7.65 mm tabanca mermisi, 1 beton Doçka mevzisi, 2 beton mevzi, 1 avcı boy çukur, 1 beton sığınak içerisinde 4 çuval çimento, 4 pil, 10-15 metre uzunluğunda kablo, muhtelif miktarda yiyecek ve içecek malzemesi bulunduğu belirtildi.

Hozat İlçesi Beşiktepe Bölgesi’nde de PKK mensuplarına ait 1 sığınak ile 2 mevzinin bulunduğu belirtilen Valilik açıklamasında, “sığınak içerisinde 7 adet AK-47 Kaleşnikof boş mühimmatı, 4 adet pil bloğu, 1 adet büyük boy kazma, muhtelif erzak ve yaşam malzemesi bulunmuştur. Hıştik Sırtları bölgesinde basma düzenekli küçük piknik tüplü El Yapımı Patlayıcı tespit edilmiştir” dendi.

operasyon_ic-002.jpgAçıklamada, bulunan sığınak, mevzi ve malzemenin Cumhuriyet Savcısının talimatıyla imha edildiği belirtilirken operasyonların devam ettiği kaydedildi.

7 10 aralık 2015 tarihleri arasında güvenik güçlerimizce yapılan operasyonlarda

Nazımiye Büyükyurt bölgesinde icra edilen operasonalrda

Bir adet av tüfeği

24 adet 7265mm tabaca mermisi

1 adet beton doça mevzisi

İki adet beton mevzi

1 adet avcı boy çukur

1 adet beton sığınak içerisinde 4 çuval çimente 4 adet pil 10-15 metre uzunluğunda kablo

Muhtelif miktarda yiyecek ve içecek malzemesi blunmuştur.

Hozat Beşiktepe bölgesinde 1 adet sığınak ve 2 adet mevzi bulunmuştur

Sığınak içerisinde

7 adet AK-47kaleşnikof boş mühimmatı

4 adet pil bloğu

1 adet büyük boy kazma ve muhtelif erzak ve yaşam malzemesi bulunmuştur.

Hıştik sırtları bölgesinde basma düzenekli küçük piknik tüp lü EYP tespit edilmiştir.

Ele geçirilen malzeme, sığınak ve mevziler Cumhuriyet savcısının talimatı ile imha edilmiştir. İlimizde terörist unsurlara yönelik düzenlenen operasyonlara devam edilecektir.