Meydana gelen olayda ölen ya da yaralanan olmazken bugün de Emek Partisi İl Başkanı Mustafa Taşkale, İHD Temsilcisi Avukat Fatma Kalsen, Avukat Barış Yıldırım ve İl Genel Meclis Üyesi Derman Tekin Tarancı köye giderek incelemelerde bulundu.

Dersim merkezde halı saha maçının ardından köylerine döndüğünü ve evinin yakınında üzerine ateş açıldığını iddia eden Cebrail Çakar, “Biz üç arkadaş köye doğru indik. Bizim evin önünde bir ses duydum. Arkadaşlar beni bıraktıktan sonra devam etti. İlk başta silah sesi olduğunu fark etmedim. Sonra sağa sola bakınca kurşunun rüzgarını hissettim. Tekrar baktım tekrar yanımdan kurşun geçti. Duvarın dibine girerek saklandım. Arkadaşlarımı aradım haber verdim. Muhtarı aradım. Daha sonra arkadaşlar karakol komutanını aradılar. Araçların plakalarını almış durumdayız. Biri 06, diğeri de 73 plaka. Arkadaşlar bu araçları çarşıya kadar takip etti. Araçlar ve plakaları belli” dedi.

dersim_ic-028.jpgErdal Aktan isimli köy sakini de “Arkadaşlarla halı saha maçından geliyorduk. Beraber aşağıya indik. Arkadaşı evinin yol ayrımında indirdim kendi evimi gidiyordum. Arkadaş beni aradı silah seslerini duyuyor musun dedi. Ben arabadaydım teybin sesini kıstım bir el silah sesini duydum. Evin orada arabayı park ettim. Bir kurşun atıldı. Kurşunun kapının önündeki suya düştüğünü gördüm” diye konuştu.

Kanoğlu Köyü Muhtarı İmam Polat ise köylerinde üç yıl üst üste benzeri olaylar yaşandığını dile getirerek, “Yorgun olduğum için erken yatmıştım. Arkadaş beni aradı köyü tarıyorlar dedi. Ben de çıktım pencereden baktım. Beş dakika sonra karakol komutanı beni aradı. Köyünüzde ateş ediliyormuş diye. Baktığımda ses yoktu. Bir daha ateş ederlerse beni ara gelip bakalım dedi. Herkes tedirgin eşim uyuyamadı korkudan. Bu olayın açıklanmasını bekliyoruz. Üç sene üst üste köyümüz taranıyor hiçbir aydınlatma da yok. Bu olayın aydınlatılmasını istiyoruz artık” şeklinde konuştu.

Öte yandan Emek Partisi İl Başkanı Mustafa Taşkale, İHD Temsilcisi Avukat Fatma Kalsen, Avukat Barış Yıldırım ve İl Genel Meclis Üyesi Derman Tekin Tarancı köye giderek incelemelerde bulundu.