Edinilen bilgiye göre, Elazığ Şeker Fabrikası’nda çalışan işçileri Erzincan Şeker Fabrikası’na gezmeye götüren Ahmet Cihan yönetimindeki 23 AC 800 plakalı araç ile Pülümür istikametinden Tunceli’ye gelmekte olan İzzet Demir yönetimindeki 21 UC 217 plakalı kamyon ilçe girişindeki virajda kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otobüste bulunan yolculardan Mehmet Zeki Avar ile Saniye Bahçeci hayatını kaybederken, sürücü Ahmet Cihan ile 19 kişi de yaralandı.

Kazada kamyon sürücüsü İzzet Demir de araca sıkıştı. Kaza nedeniyle olay yerine Dersim ve Pülümür İlçesi’nde çok sayıda ambulansın yanı sıra itfaiye araçları ile arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler ile vatandaşların uzun uğraşları sonucu yaralılar ambulanslarla alınarak Dersim Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Araçta sıkışan ve bacağı kopan kamyon sürücüsü İzzet Demir ise; ambulansla Erzincan Mengücek Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

kaza_ic-010.jpggelen kaza nedeniyle Dersim-Pülümür-Erzincan karayolu yaklaşık bir buçuk saat boyunca trafiğe kapanırken, yolda araç kuyrukları oluştu.

Meydana gelen kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, kazada yaralanan ve durumu ağır olan kamyon sürücüsü İzzet Demir, Dersim Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından askeri helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Yaralıların alınması ve kaza yapan araçların yoldan çekilmesiyle karayolu yeniden trafiğe açılırken, bazı vatandaşlar, kurtarma çalışmalarına tepki gösterdi.

Kazaya tanık olan Hüseyin Aygül isimli vatandaş, “yürekler acısı bir durum vardı. Vatandaşlar ilkel yöntemlerle İple kepçeyle insanları kurtarmaya çalışıyorlardı. Şoför diğer yaralılar içeride can çekişiyordu. Ne bir kesici alet vardı. İnsanlar içeride kan kaybederek öldü, can verdiler. Bir saat içinde buraya nasıl malzeme ulaştırılmaz” dedi.

PÜLÜMÜR BELEDİYE BAŞKANI MÜSLÜM TOSUN: “YOLUMUZ YAPILMAZSA BU KAZALAR OLMAYA DEVAM EDECEK”

kaza_ic2-002.jpgYol problemini defalarca gündeme getirmelerine rağmen bir çözüm üretilmediğini dile getiren Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, “Bu yol trafiğe elverişli değil. İlçe ve il trafik komisyonu olarak karar aldık. Şehir içi yolun en az duble ve çift şerit olması gerekiyor. Vatandaşlarımız açısından, trafikte seyahat eden insanlar açısından ciddi tehlike oluşturuyor. Bunların önüne geçmek için mutlaka önlem alınması gerekiyor. Her seferinde yolun yatırım programına alındığını, proje ihalesinin bittiğini bununla bağlantılı yapılacağı söyleniyor. İki yıldır yatırım projesinde ihalesi yapılmamakta. Ödenek olmaz böyle devam edecek. Biz de bu kazalarla karşı karşıya kalacağız. Bunların bir daha yaşanmaması için yetkililere çağrıda bulunuyorum” dedi.

 

Ercan TOPAÇ/İsmail YOLERİ/Celil Burak AĞAR

kaza_ic1-003.jpg

kaza_ic9.jpg

kaza_ic3-001.jpg

kaza_ic4.jpg

kaza_ic5.jpg

kaza_ic6.jpg

kaza_ic7-001.jpg