İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne bağlı ekipler yağış nedeniyle kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

Dersim’de Pazartesi gününden bu yana etkili olan kar yağışının ardından il merkezinde 21, Mazgirt’te 38, Pülümür’de 30, Çemişgezek’te 28,  Pertek ve Ovacık İlçesi’nde 24’er, Nazımiye’de 21 ve Hozat’ta 9 olmak üzere toplam 195 köy yolu ulaşıma kapandı.

kar_ic-010.jpgKapanan köy yollarını ulaşıma açmak için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne bağlı ekipler çalışma başlattı. Karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, İl Özel İdaresi olarak 8 ekiple il merkezi ve 7 ilçede karla mücadele çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

Yıldırım, “Yaklaşık 120 kişiyle karla mücadele çalışmasını yürütüyoruz. Şu anda da 2 bin rakımlı bir tepede bu mücadele devam ediyor. Yol şube müdürlüğü ekiplerimiz 24 saat esasına göre çalışarak karla mücadele çalışması yürütüyor. Şu ana kadar herhangi bir mağduriyet yaşamadık. Öncelikle grup köy yolları, sonrasında taşımalı sistem olan köylerimizi akabinde de 112 ve AFAD’dan gelen talepler doğrultusunda yolları açıyoruz” dedi.

Asılsız ihbarların karla mücadele çalışmalarını olumsuz etkilediğini belirten Genel Sekreter Nazif Yıldırım, “Karla mücadele bizi engelleyen unsurların başında asılsız ihbarlar gelmektedir. Bunlar programımızı bozup mağdur vatandaşlarımızı da zor durumda bırakıyor. Vatandaşlarımızdan ricamız ihtiyaç zamanlarında ihbarda bulunsundur. Aksi taktirde bunun zorluğunu çekiyoruz ve asıl hasta olan insanlar bundan mağdur oluyor” diye konuştu.

Öte yandan Dersim Belediyesi ekipleri kent merkezinde karla mücadele çalışmalarını sürdürürken karayolları ekipleri de Pülümür-Ovacık-Elazığ yollarında çalışmalarına devam ediyor.

kar_ic1-004.jpg