EMEP, BDP, ESP, HDP ve Partizan bir etkinlikle hem seçim bürosunu açtı hem de seçim deklarasyonunu açıkladı. Yapılan konuşmalarda hükümete ve CHP’ye yönelik eleştiriler dile getirilirken, “30 Mart’ta bu meydanda zafer halayı çekeceğiz” denildi.

Yeraltı Çarşısı üzerinde yapılan etkinlikte ilk sözü alan Emek Partisi (EMEP) Dersim İl Başkanı Mustafa Taşkale “Eşitlik, barış, kardeşlik ve özgürlük için bir kez daha güçlerimizi birleştirerek alanlara çıktık” dedi.

Taşkale’nin ardından söz alan HDP İl Eş Başkanı Fatma Kalsen de “30 Mart seçimleri için ‘kentimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz’ diyerek yola koyulduk. Zafere ulaşacağımızdan kuşkumuz yok. 38’lerde, 90’larda büyük bedeller ödenerek bu günlere gelindi. Bundan sonra da dilimize, kültürümüze, inancımıza, doğamıza sahip çıkmak bize düşüyor. 30 Mart’ta düzen partilerine karşı zaferle çıkacağız” şeklinde konuştu.

dersim_ic-001.jpg

ESP Genel Başkan Yardımcısı Fethiye Ok ise “Bize yıllarca ‘kırka bölünüyorsunuz, yan yana gelmiyorsunuz’ dediniz. İşte sizleri dinledik ve bir araya geldik” dedi. Batıda seçimlere HDP olarak giren güçlerin, bölgede BDP çatısında birleştiğini dile getiren Ok, “CHP ‘oylarımızı bölüyorsunuz’ diyor. Biz de diyoruz ki; Hayır, o oylar bizimdi, almaya geldik. 30 Mart’ta hep beraber zafer halayına duracağız” dedi.

BDP İl Eş Başkanı Ergin Doğru ise tarihi bir süreçten geçtiklerini belirterek, “30 Martta buradan öyle bir tokat atacaksınız ki sesi Kemalizmin kalesi olan CHP’den duyulacak, paralarını ayakkabı kutularına dolduranların suratlarında patlayacak” dedi. Doğru, “Rojava’da Nuri Dersimilerin yaktığı özgürlük ateşi nasıl Dersim’de tohum verdiyse, Dersim’de yanan özgürlük ateşi de Türkiye’ye örnek olacak” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından BDP İl Eş Başkanı Ergin Doğru güç birliği seçim deklarasyonunu okudu.