Emek Partisi Dersim İl Örgütü Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 43. Yıldönümü nedeniyle yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Anma nedeniyle Sanat Sokağı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi buradan üzerinde Denizlerin fotoğraflarının bulunduğu ve üzerinde “Yaşasın Sosyalizm” yazan pankartla Belediye Yeraltı Çarşısı üzerine kadar yürüdü.

dersim_ic-026.jpgBurada bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından Emek Partisi Dersim İl Başkanı Mustafa Taşkale kısa bir konuşma yaptı.  

Tarihin her zaman zulme karşı büyük fırtına kuşları yarattığını ifade eden Taşkale, Denizlerin de 68 kuşağının fırtına kuşları olduğunu ve onların mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Emek Gençliği adına konuşan Agit Aran ise; “6 Mayıs 1972’nin üzerinden 43 yıl geçti. Bu süre zarfında Türkiye’de pek çok hükümet iktidara geldi. Bu hükümetlerin bir otak özelliği vardı, sermaye düzeninin temsilcileri olmaları. Denizlerin uğruna mücadele verdiği şeyler değişmedi. Ne diyordu Deniz? 35 milyon kare vatan toprağı işgal altında. O günden bugüne ülkemizdeki NATO üsleri, füze kalkanları hala yerli yerinde duruyor” dedi.

Aradan geçen 43 yıla rağmen Denizleri ve onların mücadelesini sürdürdüklerini dile getiren Aran, “Mücadelemiz sınıfsız, sömürüsüz bir dünya için devam edecek. Emperyalist çıkarlar uğuruna halkların katledilmediği, kölece yaşam koşullarının tarihin çöplüğüne gömüldüğü günler için devam edecek. Bir gün gelecek buluştuğumuz alanlar bizlerin olacak. İşçi sınıfının olacak. O gün eşit ve özgür bir gelecek bizlerin olacak. Şimdi o günü örgütlemek üzere fabrikalarımıza, atölyelerimize, liselerimize, üniversitelerimize dönüyoruz. Bir kez daha haykırıyoruz geleceğimiz işçi sınıfındadır, geleceğimiz Sosyalizmdedir” dedi.

Açıklamaya kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütleri de destek verdi.

dersim_ic1-008.jpg