Vali Hakan Yusuf Güner’in talimat vermesi üzerine toplanan İl Av Komisyonu, Dersim genelinde 2014-2015 yılında her türlü avcılığın yasaklaması yönünde karar aldı. Alınan karar, bakanlığa da sunuldu.

Konuya ilişkin Orman Ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Tunceli Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: “İlimiz genelinde av hayvanlarının popülasyonlarında son yıllarda azalmalar görülmesi, kar yağışlarının düşük düzeyde olması nedeniyle kurak iklim şartları oluştuğundan av ve yaban hayatının olumsuz etkilenmesi, konuya duyarlılık gösteren vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarından avcılık faaliyetlerinin yasaklanmasına dair yoğun talepler gelmesi ve benzeri hassasiyetlerin İl Av Komisyonu tarafından değerlendirilmesi yönündeki Valilik Makamının talimatları sonucu 28.02.2014 tarihinde toplanan İl Av Komisyonu, 2014-2015 av döneminde ilimiz genelinde avcılık faaliyetlerinin yasaklanması kararını vermiştir.

Alınan Komisyon kararı Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve milli parklar Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir. İl Av Komisyonu kararları tavsiye niteliği taşımakta, kararlar Merkez Av Komisyonu tarafından değerlendirilecektir. Nihai karar Merkez Av Komisyonu tarafından verilecektir.”

 

Fotoğraflar: İsmail YOLERİ