Munzur Üniversitesi Alevilik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 7-9 Eylül tarihleri arasında Alevi kanaat önderleri, Alevi Dedeleri ve akademisyenlerin katılımıyla “Alevilik Muhabbetleri” etkinliği düzenlenecek.

Etkinlik öncesi Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Alevi Dedeleri, kanaat önderleri, Alevilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Kadir Bulut’un katılımıyla üniversite senato toplantı salonunda tanıtım toplantısı düzenlendi.

alevilik_ic.jpgToplantıda Munzur Üniversitesi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra düzenlenecek olan etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek, “Alevilik Uygulama ve Araştırma Merkezimizin işler hale getirilmesi, dedelerimizin mevcut bilgilerinin yeni kuşaklara aktarılması ve kayıt altına alınması amacıyla çalışma yürütülüyor. Gerçekleştirilecek olan Alevilik Muhabbetleri etkinliğine de Alevi kanaat önderleri, Dedeler ve akademisyenler katılacak. Programın yöremizin temel inanç değerine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Programı Alevi Dedeleri, kanaat önderleri ve merkez müdürümüz hazırladı. 7-9 Eylül tarihleri arasında Tunceli Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan programda Aleviliğin inançsal, sosyolojik, tarihsel ve kültürel alanları hakkında uzman hocalar katılacak. Etkinliğin ülkemize, halkımıza ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek’in açıklamalarının ardından söz alan Alevilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Kadir Bulut, etkinlik programı hakkında bilgi verdi.

Bulut, merkez olarak Alevilik Muhabbetlerini geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Alevi Dedeleri ve kanaat önderlerinin de programla ilgili görüşlerini dile getirdiği toplantı, Alevi Dedesi’nin deyiş okumasıyla sona erdi.