Dersim Kadın Platformu’nun çağrısı üzerine Merkez Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı’nda bir araya gelen ve aralarında HDP Milletvekili Çağlar Demirel, Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun’un da bulunduğu kadınlar buradan alkış ve sloganlarla Belediye Yeraltı Çarşısı üzerine kadar yürüdü.

Kadınlar gerek yürüyüş boyunca gerekse de Yeraltı Çarşısı üzerinde sık sık kadın cinayetleri ile çatışmaları protesto eden sloganlar attı.

kadin_ic-012.jpgDersim Kadın Platformu adına yapılan konuşmanın ardından söz alan Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, Cizre’de, Sur’da, Nusaybin’de ve Dersim’de kadınların tarih yazmaya devam ettiğini belirterek, “Çünkü biz özgürlüğe sevdalıyız. Çünkü biz Zarifelerin evlatlarıyız” dedi.

Kadınlara yönelik şiddete değinen Altun, “Biz kadınlar olarak her türlü şiddete karşı her yerde olacağız ve direnişimizi sürdüreceğiz. Bu mücadele devrim mücadelesidir. Bu devrimi kadınlar gerçekleştirecek. Omuz omuza hep birlikte bu devrimin mücadelesini vereceğiz” diye konuştu.

Kadınların mücadelesiyle kazanılan 8 Mart’ı Dersim’de gerçekleştirmenin gururu içinde olduklarını dile getiren HDP Milletvekili Çağlar Demirel ise; “Bu mücadele öyle kolay kazanılmadı. Bu mücadele Sakine Cansızların ta geçmiş yıllardan tarihten bugüne kadar vermiş olduğu mücadeleyle kazanıldı” şeklinde konuştu.

Cizre, Sur ve Nusaybin’de yaşananlara değinen Demirel, “Buralarda direnişin tarihi yazıldı. Kadın yoldaşlarımız asla boyun eğmeyeceklerini ifade ettiler ve vahşet bodrumlarında direndiler. Onların mücadelesi önünde saygıyla eğiliyoruz. Dersim’den Cizre ve Sur’a köprü oluşturabiliriz. Kadın yoldaşlarımızla bütünleşebiliriz” dedi.

EMEP ve ESP yöneticilerinin de konuşma yaptığı 8 Mart etkinliği belediye asri mezarlığının ziyaret edilmesiyle sona erdi.