“Ben Dünyayı Değiştirmeye Talibim” sadece bir dönemin kitabı değildir. Daha güzel bir dünyada yaşamanın mümkün olacağına inanan ve bu inancını yüreğinde besleyerek yola çıkan onurlu insanlardan yalnızca birinin yaşam öyküsüdür aslında. Ve de arkada kalanların hayata tutunma, ayakta kalma ve bu cesur insanların onurlu mücadelelerini anlama, onlardan kalan mirası devralmalarının öyküsü.

Şükran Lılek YILMAZ;

“Yürek Kadar Yakın Bir Hayatın İzini Sürme Deneyimi”ni paylaşarak ailesinden biri olan Ali Ekber YÜREK’in öyküsünü bilinir kılıyor bu ilk kitabında. Belgelere, arkadaşlarının anlattıklarına, mesleki tecrübelerine ve ailenin sesine yer veriyor. Failin sual edilemediği bir dönemden söz ediyor ve diyor ki: “Dileğim; kayıplarının ardından, bizim gibi, yıllarca sessizliğe bürünmüş ailelerin sessiz çığlıklarını dillendirmeleri ve o güzelim ‘kızıl karanfillerimizin’ elbirliğiyle canlı tutulmaları.”

“ Bu kitap 1980 ve sonuçları üzerine bir akademik çalışma değil elbette. Ama akademik çalışmalara da ilham kaynağı olacak bir hissiyat paylaşımıdır. Bu sebeple de insanidir, kıymetlidir.”

Şükrü ASLAN