Milli Eğitim Bakanlığı tarafından TEOG’da illerin sıralamaları artık açıklanmazken sınavda Dersim’in birinci olduğu gayrı resmi kanallar aracılığıyla ortaya çıktı.

Dersim’in TEOG’da birinci olmasını değerlendiren Eğitim Sen Şube Başkanı Hasan Ölgün, yakalanan başarının Dersim için sevindirici olduğunu belirterek, “İlimiz sadece bu yıl değil geçmiş yıllarda da bu sınavlarda Türkiye birincisi olma başarısı göstermiştir.  Biz sendika olarak bu başarı kavramının sadece sınav merkezli olarak algılanmasını doğru bulmuyoruz. Öğrencilerimizin bir yarış içine konulduğu becerilerinin geliştirilmediği bir eğitim sistemini kabul etmiyoruz. Bütün bunlara rağmen Dersim’in kısıtlı imkanlarına rağmen bu başarının yakalanması eğitim çalışanlarının, velilerimizin bir bütünlüklü duyarlılığı sayesinde gerçekleşmiştir” dedi.

Başarıda emeği geçenlerin ödüllendirilmemesini eleştiren Şube Başkanı Ölgün, “Başarının mutfağında olan eğitim emekçileri ne yazık ki ilgi makamlar valilik tarafından hiçbir şekilde takdirde karşılanmıyor. Sözde kalan ifadeler oluyor. Ödüllendirmeden tutun da başarı belgesine kadar bir paylaşım söz konusu değil. Bir art niyet söz konusu. Milli eğitim ve valilik buradaki başarının mutfağında olan eğitimciler yerine yandaş sendika üyelerini ödüllendirmeyi tercih ediyor. Sonraki atamalarda, görevde yükselmelerde verilen başarı belgeleri esas alındığı için emeği geçen arkadaşları görmek yerine yandaş ve paralel düşünen insanlara ödüllendiriliyor. Bütün bunlara rağmen eğitimci arkadaşlarımız bunlara takılmadan, maaşlarını azlığına; özlük haklarının yetersizliğine bakmadan tamamen vicdanlarıyla Dersim çocuklarının geleceğini düşünerek her türlü fedakarlığı yapıyor. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.