Bölgesel Amatör Lig (BAL)’da ilimizi temsil eden Dersimspor, bu hafta kendi sahasında karşılaştığı Patnos gençlik Spor Takımını 4-1 yenmeyi başardı.

Atatürk Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın 8. Dakikasında 1-0 öne geçen rakip takımın golüne;  31. Dakikada attığı golle Sadettin karşılık verdi. Sadettin’in golünün ardından 37, 81 ve 85. Dakikalarda 3 gol daha bulan takımımız sahadan galibiyetle ayrıldı.

Takımımızın kazandığı maçlar ilgili çıkan spekülasyonlar üzerine Dersimspor yönetim kurulu da yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: “16 Mart 2014 Pazar günü kendi sahamızda karşılaştığımız Ağrının Patnos gençlik ve spor kulübü takımı maçı sonrası rakip takımın yapmış olduğu basın açıklaması ve Sosyal Medya Platformlarında yapılan ağır itham ve hakaretlerden ötürü Dersimspor olarak açıklama yapma gereği duymuş bulunmaktayız. Patnos’da bulunan bir yerel gazeteye yapılan açıklamada gerek kulübümüz ve gerek yönetimimize yönelik asılsız iddialarda bulunulmuştur. Dersimsporumuz gerek deplasman ve kendi evimizde yapılan karşılaşmalarda Misafirperverlik yönümüzle son zamanlarda örnek gösterilen bir takım haline gelmiştir. Gerçekleşen karşılaşmada Patnos Gençlik ve spor kulübüne yönelik herhangi bir saldırı olmamıştır ve maç sonunda taraftarlarımız Rakip takım kalecilerini alkışlarla sahadan uğurlamışlardır. Yaptıkları basın açıklamasında taraftarlarımızın otobüslerinin camlarını kırdığı da tamamıyla asılsız olup henüz müsabakanın başlamasına 2 gün kala internet sitemiz ve sosyal medya platformlarımızı çökertmek için yüzlerce kez girişimlerde bulunmuşlar ve aynı olayı maç günü tekrarlamışlardır. Sosyal medyada ise Kulübümüze yönelik birçok ağır hakaretlerde bulunan Patnos Gençlik ve Spor Kulübü yöneticileri ve taraftarları kulübümüz internet sitesine 8 Farklı IP Adresi ile saldırıda bulunmuşlar ancak yaptıkları saldırıda başarılı olamamışlardır. Takımımız 90 Dakika boyunca başarılı bir performans sergileyerek Başarılı Forvet oyuncularımızdan Sadettin Özer’in attığı 3 Gol ve Cuma Nasır’ın attığı 1 gol ile Patnos Gençlik ve spor kulübünü 4-1 Mağlup etmiştir. Taraftarlarımız Hakeme yönelik herhangi bir hakaret ve şiddet eğilimli davranış sergilememiştir. Saptadığımız 8 Farklı IP Adresi ve kulübümüze yönelik ağır hakaret sergileyen paylaşımlar yapan Patnos Gençlik ve Spor kulübü yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı belirtmek isteriz. Bizler Dersimspor kulübü olarak Yalnızca iyi futbol anlayışı ve Dostluktan kardeşlikten yana olduğumuzu aksi davranışları ise kulübümüzde barındırmadığımızı herkesin bilmesini isteriz.”