Niyetimiz kimseyi rencide etmek değildi ancak yaşadığımız bu zorlu sürecin maalesef bazı insanlar tarafından yeterince anlaşılmadığını düşünmek bizleri kızdırdı açıkçası. 
Maalesef tedbirsizlikler yüzünden şu an merkeze ait 220 haneli ki kentin en kalabalık köyü Burmageçit (Şıhso) ile Hozat’ın Altınçevre Köyü şu an için karantinada. 
Kızdık çünkü burada söz konusu olan insan yaşamı. O nedenle bazı şeyleri ertelemeyi bilmeliyiz. Son derece küçük bir kent olan Dersim’e virüs bir bulaştı mı önünü almak son derece zor olacak. 
Bazı yorumlarda, yaptığımız paylaşımla sadece yurt dışından gelen insanları kastettiğimiz zannedilmiş. Kesinlikle öyle bir durum söz konusu değil. Bizler yurt dışından, il dışından hatta Dersim’den Elazığ’a günübirlik giden insanların da dönüşte mutlaka kendilerini izole etmeleri gerektiğini düşünüyoruz. 
Sosyal medya fenomenleri bölümüne gelince bu konuda da eleştiriler aldık. Sosyal mecranın ne kadar etkili olduğunu gayet iyi biliyoruz. Burada bahsettiğimiz herhangi bir bilgi ve belgeye dayanmadan insanlara “Gelmeyin, durun, yapmayın, etmeyin” diyen hesap sahipleri. 
Son söz yerine, incittiklerimiz varsa özür dileriz. 
Ancak lütfen bunca tarihsel badireleri atlatmış Dersim’i bir virüse teslim etmeyelim. Çünkü bizler kökleri bu topraklarda ancak dalları farklı diyarlara uzanan büyük bir aileyiz.