Tunceli Belediye Konferans Salonu’nda Demokratik Özgür Kadın Hareketi, EMEP, Demokratik Kadın Meclisi, Sosyalist Kadın Meclisleri, Yeni Demokratik Kadın, KESK, Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği bileşenlerinden oluşan Dersim Kadın Platformu adına açıklamayı Özlem Uç Çiçek yaptı.

Özlem Uç Çiçek, bu yıl ki 8 Mart mitingini Paris’te öldürülen 3 Kürt kadınına adadıklarını belirtti.

Son on yılda Türkiye’de kadına yönelik şiddetin yüzde bin 400 arttığını dile getiren Uç Çiçek, “Ataerkil ve siyasi İslam ideolojisinin yeniden kurgulanmaya çalıştığı devlet ve toplum çalışmasının öncelikle kadını yeniden feodal mülkleştirme ve devlet mülkü kılarak başarılı olmak isterken, kürtaj yasası, 3 çocuk yetmedi 5 çocuk doğurun çağrısı gibi çalışmaların bu propaganda ayaklarını oluşturmaktadır. Yine AKP şiddeti önleme merkezleri yasasını çıkararak belediyelerin kadın danışmanlık merkezleri, sığınma evleri ve bağımsız kadına dönük şiddeti önleme kurumlaşmalarını tasfiye etmek istemekte, kadını devletleştirme projesi içine almaktadır. Bu bağlamda kadın ve aile bakanlığı ve bakan Fatma Şahin, kadını yeniden aile-devlet-erkek mülkiyetine alma projesini hayata geçirmektedir. Kendisi feodal mülk olmaktan kurtulamamış birinin kadın sorunundan sorumlu olması kadın için büyük bir tehdit olmaktadır” dedi.

Bu yılki mitinge, DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan’ın da katılacağını dile getiren Uç Çiçek, kadınlara 8 Mart’a coşkulu şekilde katılım çağrısında da bulundu.