Dersim Halk Meclisi’nin çağrısıyla Merkez Moğultay Mahallesi Seyit Rıza Meydanı’nda bir araya gelen ve aralarında HDP Dersim Milletvekilleri Edibe Şahin, Alican Önlü, Belediye Eşbaşkanları Mehmet Ali Bul, Nurhayat Altun, ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu yüzlerce kişi buradan “Yasaklarınızı Tanımıyoruz! Size Savaş Yaptırmayacağız” pankartıyla Gole Çetu Parkı’na kadar yürüdü.

Yürüyüş boyunca sık sık yasakları protesto eden sloganlar atan kitle adına burada bir konuşma yapan Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, yaşanan bütün olumsuzluklara barış ve müzakereden yana olduklarını söyledi.

Protesto yürüyüşünde konuşan HDP Tunceli Milletvekili Edibe Şahin ise özel güvenlik bölgesi uygulamasına tepki göstererek, “Bugün sadece Dersim’de değil güvenlik gerekçesiyle çoğu yerde yasaklı bölgeler ilan edildi. Dersim coğrafyası da neredeyse her on yılda bir böyle yasaklarla karşı karşıya gelmekte. Bizler kaç gündür buradayız, bu yasaklı bölgelerdeyiz. Biz bu filmi çok seyrettik. Bir daha başa dönmeyeceğiz. Bu filmi burada koparacağız. Çünkü bu savaşın filmi. Biz barışı örgütleyeceğiz. Yerlerimizi terk etmeyeceğiz. Yaylarımızı terk etmeyecek köylerimizi boşaltmayacağız. Çünkü bizler 90’lı yıllarda bunları yaşadık. Gittiğimiz yerde gördük ki aslında insan eliyle yaratılan felaket, afet yana savaş geriye dönülmez yaralar açıyor. Bu sefer bunlara izin vermeyeceğiz. Örgütleneceğiz, direneceğiz ve hep beraber diyeceğiz ki size savaş yaptırmayacağız” dedi.

Yürüyüşe katılanlar açıklamanın ardından sessizce dağılırken, protesto yürüyüşü nedeniyle kentteki tüm esnaflar da kepenk kapattı.