Dersim Belediye Yeraltı Çarşısı üzerinde düzenlenen ve Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul ile çok sayıda yurttaşın katıldığı açıklamada, “Devletin Alevisi Olmayacağız” pankartı açıldı.

Açıklamada konuşan EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale, AKP Hükümetinin din bezirganlığı yaparak ayakta kalmaya çalıştığını belirterek, “AKP itaatkar nesiller yetiştirmeye çalışıyor. Bunun tek yolunun da küçük yaşta daha öncesine giderken onları zorunlu din derslerine tabi tutmak olduğunu biliyor. Türbanı okul öncesine indiren, birinci, ikinci, üçüncü sınıfları camiye götürüp eğitim veren, zorunlu din dersini kaldırmayanlar Alevilere sizi kucaklıyoruz, sizler de bizim vatandaşlarımızsınız diyemez. Yıllardır Alevilerin ibadethanelerini yasal statüye kavuşturmayanlar bu konuda samimi olamaz” dedi.

Taşkale, devletin tüm inanç grupları üzerinden elini çekmesi gerektiğini ifade ederek, başlatılan boykotu güçlü şekilde desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

meclis_ic-001.jpgAçıklamada konuşan DBP İl Eşbaşkanı Ergin Doğru ise, başlatılan kavganın ezen ile ezilen arasındaki kavga olduğunu dile getirerek, “Bu kavga bu güne kadar herşeyi tek tipleştirip, köleleştirmeye çalışan firavunlara karşı Pir Sultanların, Seyit Rızaların, Demirci Kawaların kavgasıdır. Bu kavga kutsal bir kavgadır. Bu kavga bir Alevi kenti olan Dersim’de yüzde seksene varan destek buldu. Bizler bu demokratik mücadeleyi yükselterek inancımıza, yaşamımıza müdahale edilmesine izin vermeyeceğiz. Tüm Dersimlilerden talebimiz bu mücadeleyi daha da yükseltelim. Alevi kenti Dersim’de inancımızın belirlenmesine müsaade etmeyelim. Camide kimin nasıl ibadet yapılacağına karışmıyorsak cemevindeki ibadetimize müdahalesini kabul etmiyoruz” diye konuştu.