Bomba patlatılması nedeniyle yolda 4 metre derinliğinde ve 5 metre genişliğinde çukur oluştu.

31 Temmuz tarihinde PKK mensubu bir grubun iki ayrı noktada yol keserek araç yakması ve bomba süsü verilmiş düzenekler nedeniyle kapalı bulunan Dersim-Erzincan karayolu dün akşam saatlerinde karayolları ekiplerinin çalışmasıyla ulaşıma açılmıştı.

DÜN GECE KARAYOLUNDA BOMBA PATLADILDI

yol_ic-012.jpgKarayolunun dün akşam saatlerinde ulaşıma açılmasının ardından gece geç saatlerde karayolunda büyük bir patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle dün geceden bu yana kapalı olan karayolunu ulaşıma açmak için Karayolları Şube Şefliği ve Dersim Belediyesi ekipleri olay yerine gitti.

Menfezin altına yerleştirilen ve Pülümür Çayı’ndan ormanlık alana çekilen kabloyla patlatılan tahrip gücü yüksek bombanın patlaması nedeniyle karayolunda 4 metre derinlik ve 5 metre genişliğinde çukur açıldı. Meydana gelen patlamadan kent merkezine su sağlayan şebeke de etkilendi.

Ekiplerin yaptığı çalışmayla karayolunun bir şeridi toprakla doldurulurken araçların tek şeritten ve kontrollü şekilde geçişlerine izin verilmeye başlandı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Meydana gelen olayla ilgili Tunceli Valiliği tarafından da yazılı bir açıklama yapıldı.

Valilik açıklamasında şunlar kaydedildi: “5 Ağustos 2015 günü saat 22.30 sıralarında Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından Tunceli – Erzincan Karayolunun 34. kilometresinde menfeze bırakılan patlayıcının infilak etmesi sonucu ulaşıma kapanan yol, yoğun çalışmalar sonucu kısa sürede tekrar ulaşıma açılmıştır.”

yol_ic1-007.jpg