DİSK Genel İş Dersim Şubesi’nde düzenlenen toplantıya, siyasi parti, sendika, sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra Munzur Su’da çalışan işçiler de katıldı.

Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşan Mazlum Doğan şunları kaydetti: “10 Yılı aşkın bir süredir faaliyet sürdüren Munzur Su işletmesi, bünyesinde çalıştırdığı işçilerin üyesi olduğu DİSK Gıda İş Sendikası ile yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle işçiler iş bırakarak greve gitmiştir.

Munzur A.Ş.’nin yaptığı açıklamalar ne yazık ki kamuoyunu yanıltıyor. Sendikal irade tanınmıyor, bireysel veya takım sözleşme dayatılıyor. Akabinde işletme kapatılacak deniliyor. Dersimli iş adamlarımız örgütlü topluma, sendikal örgütlülüğe inanırlar. Bu anlamda grev yüzünden işadamlarımız yatırım yapamayacak sözlerinin dayanağı gerçekleri yansıtmıyor.

İşçilerin grevi haklı ve meşru olup çözümü son derece basit bir sorunun giderilmesinden kaynaklanmaktadır. Diğer bütün haklar konusunda taraflar hem fikirler. Bu bizleri mutlu etmiştir.

Kamuoyu, Munzur A.Ş.’nin değerli ortakları, 36 bayii ve yanında çalışan emekçiler, bütün nakliyeci dostlarımız, Ovacık ve Dersim halkı ve bütün tüketiciler bilmeli ki tek sorun sendikal iradeyi tanımamaktır. İşçilerin örgütlendiği sendikaları tanındığı taktirde hem iş başı yapacakları ve üretime başlayacakları çalışanlarca defaten beyan edilmiştir.

Bizler aşağıda imzası bulunan siyasi partiler, sendikalar, dernekler ve demokratik kitle örgütleri olarak, Sayın Munzur Su Yönetim Kurulu’nu işçilerin en önemli güvencesi ve örgütü olan sendikalarını tanıyarak Toplu İş Sözleşmesi masasına oturup, anlaşamaya gitmelerini ve hemen üretimin başlamasını talep ediyoruz.”

Açıklamaya imza atan kişi ve kurumların da deklere edildiği toplantıda, işçilerin anlaşma sağlanması halinde grev nedeniyle Munzur A.Ş.’nin uğradığı zararı tazmin amacıyla ücretsiz çalışmaya hazır oldukları da dile getirildi.