30 Mart 2014 tarihinde merkez, Mazgirt, Hozat ve Ovacık İlçelerinde belediye başkanlıklarına aday gösteren DDHD, Sanat Sokağı’nda bulunan seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Çağlar İşhanı önünde bir araya gelen ve aralarında belediye başkan adaylarının da bulunduğu kalabalık kitle buradan alkış ve sloganlarla Sanat Sokağına geldi.

Sanat Sokağı’nda Türkiye gündemini anlatan tiyatro oyununun ardından bir konuşma yapan DDHD Dersim Belediye Başkan Adayı Ali Tacar, kendilerinin basit bir seçim atmosferi içinde bir araya gelmiş tesadüfi bir grup değil 40 yıllık mirasın onurlu taşıyıcıları olduğunu söyledi.

dersim_ic-002.jpg

Tacar, “Bizleri sadece seçimlere endeksli bir grup olarak görmek isteyenler bizleri tanıyın. Bizler Gezi ruhunu, Roboski’de, Lazkiye’de, Rojova’da direnenleri temsil ediyoruz. Bu seçim Dersim Halkının özgür iradesiyle cemaat ve AKP uzantıları arasında geçecektir. Biz Dersim’in onurlu direnişini gerçekleştireceğiz. Bu bayrak mücadelesini yoldaşlarımız şanlı ve onurlu taşımıştı şimdi de bu onuru bizler taşıyacağız” dedi.

CHP’ye oy vermeyi düşünen yurttaşlara da çağrıda bulunan Tacar, “Sizler, gerici faşistlerin yanında değil bizim yanımızda olmalısınız. Dostun da düşmanın da gözleri bizim üzerimizdedir. Dostlarımızı sevindirirken düşmanlarımızı sevindirmeyelim” diye konuştu.

Tacar’ın konuşmasının ardından Belediye Başkan adayları, il genel meclisi ve belediye meclis adayları tanıtıldıktan sonra davul zurna eşliğinde büronun açılışı gerçekleştirildi.