Alınan iki otobüs, Dersim Belediyesi önünde düzenlenen törenin ardından hizmet vermeye başlarken, Belediye Başkanı Edibe Şahin, son 5 yılda araç filosuna 22 yeni araç eklediklerini söyledi.

Belediye olarak demokratik, katılımcı, cinsiyet özgürlükçü ve ekolojik bir anlayışı benimsediklerini dile getiren Başkan Şahin, “Ekoloji sadece çevreden ve çevreyi temiz tutmaktan ibaret değildir. Aynı zamanda kentte toplu taşımacılığı da teşvik etmektir. Dersim, dağlık ve dağınık bir kent. Özel araçların fazlalığı nedeniyle ciddi park sorunu yaşamaktayız. Bunu ortadan kaldırmak amacıyla insanlarımızı toplu taşıma araçlarını kullanmaya teşvik ediyoruz” dedi.

Tunceli Üniversitesi’nin yeni kampusu nedeniyle toplu taşıma hizmetlerinde bazı sıkıntılar yaşandığını ifade eden Belediye Başkanı Edibe Şahin, “Yaşanan bu sıkıntılara hızla müdahale ettik. Şu anda aldığımız iki araçla da bu sorunu çözmüş olacağız” diye konuştu.

Her iki aracı da belediyenin öz kaynaklarıyla satın aldıklarını kaydeden Şahin, “Daha önce hizmetlerde krediye başvuruyorduk. Ancak hizmet üreten, halkın isteklerini yerine getiren belediyeler halktan büyük destek görüyor. Bizim halkımız da hizmetleri gördükçe belediyeye olan borçlarını kapattı. Bizler de öz kaynaklarımızı geliştirdik. Şu anda genel bütçeden gelen paydan daha fazla öz kaynağımız var. Bu nedenle Dersim halkına maddi ve manevi desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

102 yolcu taşıma kapasiteli ve son model araçlara ilişkin bilgi veren Şahin, araçların 613 bin 700 TL’ye mal olduğunu söyledi. Otobüslerde engelli vatandaşlar için de rampa bulunuyor.

Belediye Başkanı Edibe Şahin ve törene katılanlar, alınan iki araçla kent turu yaptı.

Haber: İsmail YOLERİ

 

dersim_ic-003.jpg