30 Mart yerel seçimlerinde Belediye Eşbaşkanlığına seçilen Mehmet Ali Bul ile Nurhayat Altun, mazbatalarını merkez ilçe seçim kurulundan teslim aldı.

Mazbatalarını almalarının ardından Dersim Belediyesi’ne geçen eşbaşkanlar burada önceki başkan Edibe Şahin, belediye çalışanları, il genel ve belediye meclis üyeleri tarafından çiçeklerle karşılandılar.

Karşılamanın ardından makam odasında gerçekleşen teslim töreninde konuşan önceki Belediye Başkanı Edibe Şahin, tarihi günlerden birini yaşadıklarını belirterek, “Bizimki bir devir teslim değil nöbet değişimi. Çünkü Dersimliler yine kendilerini sahiplenip bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kendi kendilerini görev başına getirdiler. İki dönemdir BDP ve Devrimci Güç Birliği bu kenti birlikte yönettik. Demokratik, katılımcı, ekolojik ve kadın özgürlükçü bir modelle yönettik. Halkımızla birlikte hareket ettik ve bu gün de sonuçlarını görmekteyiz. Doğru biçimde yönetildiğinde kararlar ortak alındığında, kentin dokusuna aykırı olunmadığı sürece bu kent kendisini kabullenecektir. Onurla, gururla görevi arkadaşlarımıza devrediyoruz. Daha güçlü bir solukla bu süreci çok daha ileri götüreceklerdir. Kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

belediye_ic-005.jpg

Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul ise; “Dersim Halkına hizmet etmekten imtina etmeyeceğiz. En iyi şekilde hizmet edeceğimizi, Dersim’in tamamını kucaklayacağımızı söylemek istiyorum. Belediye Başkanımız Sayın Edibe Şahin ve ekibine de bugüne kadar yapmış oldukları hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun da Başkan Edibe Şahin’in değer verdiği ve sevdiğini bir arkadaşı olduğunu dile getirerek, “Arkadaşımın bıraktığı nöbeti devralmak benim için onur verici. Gözü arkada kalmayacak. Yapmak isteyip de zaman nedeniyle yapamadıkları tamamlanacaktır. Çok mutluyum” dedi.

Konuşmaların ardından devir teslim tutanağı imzalandı.

Yeni Eşbaşkanlar, belediye meclis üyeleri ve çalışanlar; önceki Belediye Başkanı Edibe Şahin’i belediye binasından alkışlarla uğurladı.