Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan alt yapı çalışmalarını sürdüren ekipler, çalışmalar kapsamında İnönü ( Harçik)  Mahallesi’nde altyapı olmayan bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.

 Çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Müdürü Bülent Yeşilgöz, “Kentin en önemli sorunlarından birisi olan kanalizasyon şebeke çalışması ihtiyaç duyulan bölgelerde devam ediyor. Esentepe (Gome Dewreş) Mahallesi’nde 400 parselin yerleşime açılması için 12 kilometre yeni yol çalışması yapıldı. Yine bu bölgemizde 12 kilometre kanalizasyon ve içme su şebekeleri döşenecektir. Harçik Mahallemizde paket arıtma tesisimiz için 10 kilometrelik kanalizasyon hattı döşenmeye başlandı” dedi.

Proje tamamlandıktan sonra kentin altyapı sorunun kalmayacağını belirten Yeşilgöz, “2.Etap altyapı projemiz kapsamında,12 kilometre içme suyu şebeke hattı, 45 kilometre kanalizasyon şebeke hattı,1 adet 5 bin kişilik paket arıtma tesisi, 9 adet terfi-pompa istasyonu, bin 500 metre pompa-terfi hattı, bin 200 metre yağmursuyu hattı imalatı döşenecek” şeklinde konuştu.