Dersim’deki meslek odaları, İHD, Baro, TMMOB Temsilciliği, muhtarlar, yerel basın, Yeni Gün Kadın Derneği, KESK, CHP, DBP, HDP, EMEP, Arıcılar Birliği, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, DİSK, Genel-İş, Dersim Taraftar Grubu, KJA ve yerel sanatçıların da içinde yer aldığı Dersim Barış Bloku KESK’te düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna deklere etti.

Dersim Barış Bloku adına deklarasyonunu okuyan Hüseyin Güler, “Ulusal arası küresel sermaye ve onun işbirlikçisi mevcut siyasal yapı büyük bir buhran yaşıyor. Bu buhranın faturası başta işçi sınıfı olmak üzere Kürtlere, Alevilere, kısacası tüm toplumsal kesimlere kesiliyor. Yaşadığımız coğrafya kan ağlıyor. Anaların feryadı ortalığı inin inim inletiyor. Her taraf kan ve barut kokusu. Toprağa düşen gencecik bedenler, yok olan hayaller. 1 Eylül Dünya Barış Günü yaklaşırken kurşun sesleri altında analarımızın gözyaşları, feryatları göğe yükselirken bizler yüreğimiz acı dolu 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutlamaya çalışıyoruz. Bu anlamlı gün birçok yerde barış içinde kutlanırken maalesef ülkemizde milyonlar savaşın gölgesinde barışı kutlamaya hazırlanıyor. Barış umudumuzu yok edenler insanları köprülerimizi bombalayanların iktidarları sonsuza dek sürmemiştir. 7 Haziran seçimleri Türkiye Halkları açısından bir dönüm noktası olmuştur” dedi.

baris_ic-005.jpgGünümüzde yaşananların 1990’lı yılları anımsattığını ifade eden Güler, “Biz hiçbir ölümü kim olursa olsun kabul etmiyoruz. Bu ülkede gerçek bir barış olsun diyoruz. Artık yeter anaların gözyaşı akmasın, emekçilerin evlatları bu kirli savaşa kurban edilmesin. Onun için müzakere görüşmelerinin yeniden sağlanması, Dolmabahçe’de devrilen masanın yeniden kurulması, tarafların elini derhal tetikten çekmesi, özel güvenlik bölgesi uygulamasına son verilmesi, operasyonların durdurulması, gözaltı ve keyfi tutuklamaya son verilmesi, seçilim yöneticilerin derhal serbest bırakılması, barış dilinin yeniden devreye sokulması talepleriyle alanlara iniyoruz. Öyle görülüyor ki arzulamadığımız bu haksız savaş daha çok can almaya devam edecektir. İşte bu haksız ve kurasız savaşı ancak birleşik güçlü halk hareketi durdurabilir. Dersim Barış Bloku bu halk hareketini yaratmak için kuruldu. Bu barış umudunu her gün yeni hamlelerle büyütmek için herkesi umut blokuna destek olmaya çağırıyoruz. Bizlere savaşla, kanla, barutla terbiye etmeye çalışan saray hükümetine karşı biz de barış ve kardeşlik umudumuzu korumak için Dersim Barış Bloku saflarında yerimizi alalım. Lakin önümüzde aşmamız gereken koca bir dağ yürümemiz gereken dikenli bir yol var. Bu yolda herkesi birlik ve beraberlik ruhuyla 29 Ağustos Cumartesi günü saat 10:00’da eski hastane önünde başlayıp Seyit Rıza Parkı’nda sonlandıracağımız 1 Eylül Dünya Barış Mitinginde Dersim Barış Bloku saflarında buluşmaya çağırıyoruz” diye konuştu.