Tunceli Merkez Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı’nda düzenlenen açıklamada konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Melek Dolaz, Son zamanlarda yaşananları 1990’lı yıllarda yaşananlara benzeterek, “Hatta yaşanan son bir aylık süreçte 90’ları geride bırakan katliamlar gerçekleştirilmiştir. 90’larda halk tarafından hizbulkontra diye tabir edilen derin güçler eliyle Çiller Hükümeti öncülüğünde devlet tarafından ortaya konulan politikalar, bugün de benzer biçimi ile AKP Hükümet öncülüğünde yine aynı güçler eliyle devreye konulmaya çalışılmaktadır. Algı olarak ise dindar bir kesimle Kürt Halkı çatışıyor izlenimi ve algısı yaratılmaya çalışılmıştır” dedi.

Cizre’de yaşanan olaylara da değinen Dolaz, “En son Cizre’de açığa çıkan ve günlerdir süren olaylar bu durumun durduk yere ortaya çıkan olaylar olmadığını, bir politika sonucu açığa çıktığını göstermektedir. Olayların gelişim seyri bunun somut kanıtıdır. Mesela HÜDA-PAR’la çatışma meselesinden çok daha öte bir hükümeti politikasıdır. Algıda yaratılmak istenen her ne kadar durduk yere çıkan HÜDA-PAR’la çatışma gibi olsa da mesele bundan çok daha öte planlanmış, kurgulanmış ve hedefi olan bir provokasyon olayıdır. Bu, bizler açısından çok açık ve nettir. Böylesi bir manipülasyona izin vermeyeceğiz.

Bir kez daha hükümeti bu kirli oyunlardan, paramiliter güçleri sokaklara, halkın arasına dökme tavrından vazgeçmeye çağırıyoruz. Yürütülen bu tarz kirli politikalar 90’lı yıllarda nasıl sonuçsuz kaldıysa bugün de aynı şekilde sonuçsuz kalacaktır. Halkımızı da bu tarz kirli oyunlara alet olmama konusunda daha dikkatli olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Dolaz’ın açıklamasının ardından katılımcılar sessizce dağıldı.