Kırmızıköprü’de onlarca araçlık konvoyla karşılanan BDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, Pülümür’de seçim irtibat bürosu önünde toplanan vatandaşlara hitap etti.

Hem Dersim’de hem de Pülümür’de olmanın kendisi için şeref olduğunu belirten Demirtaş, “Bizler, 30 Mart yerel seçimleri için yollara düşmüşsek Pülümür’e selam vermeden, doğasını anlamadan gitmek bir eksiklik olurdu. Burası Ankara’nın gözünden de gönlünden de uzaktır. Fakat bizler Pülümür Halkının yalnız olmadığını hissettirmek için buradayız” dedi.

pulumur_ic-003.jpg

Pülümür’de hizmet yapmanın kolay olmadığını bildiğini; bu güne kadar hizmet eden belediye başkanlarına teşekkür eden Demirtaş, “Bu süreçte Pülümür Halkının yerel yönetimlerde BDP desteğine ihtiyacı varsa biz gücümüzü, olanaklarımızı halkımıza sunmaktan gurur duyarız. Bizim isteğimiz, beklentimiz halkımıza daha fazla hizmet etmek. Eğer sizler de BDP’li belediye daha iyi hizmet eder diyorsa, gönlünüzü, oyunuzu; desteğinizi bizden yana kullanırsanız biz de elimizden gelen bütün olanakları buraya taşımaya hazırız” diye konuştu.

Bir bütün olarak Dersim ve Pülümür’ün Ankara’dan umudunu kestiğini biliyoruz diyen Demirtaş, “Dersim’i de Pülümür’ü de insansızlaştırmaya, buraları boşalttırmaya çalışıyorlar. Ancak buranın tarihi bir geçmişi var. Burada yaşanmış anılar, hatıralar var. Dersim’in acıları, sevinçleri var. Bizleri, buradan sürmek isteyenlere inat köylerimizi, mezralarımızı şenlendirme zorundayız. Bunu da ancak birlikte, dayanışma içinde yapabiliriz. Burayı barajlarla, göçlerle tarihe gömmek istiyorlar. Ancak biz alternatifsiz, çaresiz; güçsüz değiliz” şeklinde konuştu.

Demirtaş, konuşmasının ardından ilçeden ayrıldı.

Haber: İsmail YOLERİ